6. 11. 2017.
Gill Thomas

Thinking strategically about design

O radionici

Strategija je sastavni dio dizajna, bila ona učinkovita ili ne, osmišljena svjesno ili nesvjesno. No strateško razmišljanje ne podučava se na fakultetima i ne pripada isključivo domeni stratega, već može i treba biti dio uloge dizajnera.

Razvoj i prezentacija projekta na strateški oblikovan način ima stvarne i opipljive pogodnosti za dizajnere koji ne žele da se njihov rad svodi na puko crtanje i uljepšavanje. Zato ćemo se na ovoj radionici upoznati sa strateškim razmišljanjem u dizajnu i saznati koje su prednosti takvog razmišljanja otkrivajući četiri gledišta odnosno četiri perspektive strateškog razmišljanja.

Rezultat ove radionice bit će dizajn koji prodaje, jer ćete strateškim razmišljanjem stvoriti još kreativniji, učinkovitiji, razumljiviji i poželjniji dizajn. Kući ćete otići s nizom savjeta i tehnika koje ćete moći izravno primijeniti na svoje trenutne i buduće projekte.

 

KOME JE RADIONICA NAMIJENJENA?

Radionica je namijenjena prvenstveno grafičkim dizajnerima, no ne i product dizajnerima ili agencijskim kreativcima. Bit će zanimljiva svima koji žele strateški razmišljati prilikom razvoja i prezentacije svojih projekata. Na radionicu su posebno dobrodošli svi agencijski dizajneri koji redovno ne surađuju sa stratezima i planerima, ali žele poboljšati svoju suradnju s njima.

O predavaču

Gill Thomas karijeru je započela kao grafička dizajnerica u Pentagramu, a danas radi kao neovisni brend strateg. Provela je 18 godina u nagrađivanoj kreativnoj agenciji The Partners na poziciji kreativnog partnera. Uz dizajn bavi se razvijanjem strategija te je u poziciji “govoriti oba jezika” – radeći izravno s klijentima, ali i s nizom malih i srednjih agencija koje u svoj rad žele uvesti stratešku dimenziju.

Gill drži radionice o dizajnu po cijelom svijetu za jedno od najprestižnijih udruženja dizajnera – D&AD.

Agenda

6. 11. 2017. (ponedjeljak)

09:00 - 09:15

Registracija

09:15 - 10:45

Session 1

10:45 - 11:00

Coffee break

11:00 - 12:30

Session 2

12:30 - 13:30

Lunch break

13:30 - 15:00

Session 3

15:00

The end

Priznanje za znanje

Polaznici ove radionice dobit će potvrdu o završenoj edukaciji HURA-ine HOWtoWOW akademije o strateškom razmišljanju u dizajnu.

Lokacija

HUB385

HUB385, Petračićeva ul. 4, 10000 Zagreb

QUEEN OF PARADE / IZVRŠNA DIREKTORICA

Dunja Ivana Ballon

IN CHARGE / KOORDINATORICA RADIONICA

Iva Pavelić

WITH A BIG HELP OF / KREATIVNA DIREKTORICA

Natalija Najjar