Graham Lang predsjedava žirijem natjecateljske kategorije Best Piece na ovogodišnjem Golden Drumu

langGraham Lang, izvršni kreativni direktor agencije Y&R za Južnoafričku Republiku i Afriku, predsjedavat će žirijem za natjecateljsku kategoriju Best Piece 23. Golden Druma.

Graham je jedan od najnagrađivanijih kreativnih direktora u regiji, a surađivao je s eminentnim klijentima diljem kontinenata. U svojoj karijeri osvojio je sve veće nagrade u oglašivačkoj industriji, kako u tradicionalnim tako i u netradicionalnim kategorijama, a dosad je žirirao na festivalima Cannes Lions, D&AD i The One Show.

„Moja očekivanja vrlo su visoka. Radovi ove regije uvijek su iznimno pronicljivi i dobro izvedeni. Tražit ću prodorne, vrhunski izvedene ideje koje izazivaju društvene norme“, izjavio je Graham.

Natjecateljska kategorija Best Piece namijenjena je samostalnim radovima koji korisnike privlače konceptom učinkovitog korištenja komunikacijskih kanala i stručnim izvođenjem. S članovima međunarodnog žirija Graham će pristigle radove ocjenjivati u osam kategorija: Film, Press, Out of Home, Radio, Direct marketing, Dizajn, Digital i Mobile. Prijave su u tijeku, a zainteresirani se mogu prijaviti najkasnije do 29. kolovoza.

Svoju karijeru Graham Lang započeo je kao dizajner (Art director) u Cape Townu, u Južnoafričkoj Republici gdje osvaja brojne nagrade, kako na domaćim tako i na brojnim međunarodnim festivalima, uključujući i nagradu Silver Pencils na D&AD. Svoj profesionalni put nastavlja 2003. godine na poziciji kreativnog direktora agencije Saatchi&Saatchi London gdje stvara nagrađivane radove u lokalnim i globalnim kampanjama. Godine 2008. pridružuje se londonskom RKCR/Y&R, gdje preuzima ulogu globalnog izvršnog kreativnog direktora za Land Rover. U Južnoafričku Republiku vraća se 2011. godine kada preuzima položaj regionalnog izvršnog kreativnog direktora za Y&R Republike Južne Afrike. Nekoliko godina kasnije (2014.) proširuju se njegova zaduženja te sada nadzire poslovanje diljem cijelog Afričkog kontinenta.

Više informacija možete naći na: www.goldendrum.com.