Kampanja Boli me Pipi Dalmacijavina i agencije Imago Ogilvy osvojila nagradu MIXX Best in show

Organizatori natjecanja ističu kako je digitalni sadržaj, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, dosegao razinu da može samostalno, ali i kao dio integrirane komunikacije zaista ostvariti pomak u prodaji i na brand parametrima.

Na Danima komunikacija u Rovinju proglašeni su pobjednici natjecanja MIXX koje je napravljeno po međunarodnoj licenci IAB-a, a nagrađuje najbolje digitalne kampanje. Best in show nagradu odnijela je kampanja Boli me Pipi Dalmacijavina i agencije Imago Ogilvy.

Uz Best in show dodijeljeno je sljedećih 10 nagrada: Brand AwarenessCross media integrationDirect Response and Lead GenerationBest websiteBest mobile appBest branded contentBest media strategyBest searchBest tech and innovation te Best social.

Zagrebačka pivovara i agencija 404 za kampanju Beck’s – Scratch4Art osvojile su nagradu Brand Awareness. Cross media integration nagradu ponijeli su Croatia osiguranje i agencija Bruketa&Žinić&Grey za kampanju Croatia je Hrvatska – Povijest pišemo sami. Projekt Meandar, kampanja je klijenta Feal IN i M+ Agency, a iz Rovinja su ponijeli nagradu Direct Response and Lead Generation.

Vipnet.hr proglašen je najboljom stranicom te su nagradu Best website osvojile agencije web.burza i VIPnet. Nagrada Best branded content otišla je također u ruke VIPneta, ali i agencije Bruketa&Žinić&Grey za kampanju Vipme Nema da nema. VIPnet s agencijom Degordian za kampanju Vip YouTube Akademija osvojio je i nagradu Best social.

Klijent Sandoz i agencija Infinum zaslužili su nagradu Best mobile app za kampanju Terappia. Best media strategy osvojili su Coca-Cola Adria i agencija 404 za kampanju Shake&Take 2.0. Kampanja Searching Bike.hr in 2017 klijenta Sensus Grupa i agencije SeekandHit osvojila je nagradu Best searchNjuškalo i agencija Undabot za kampanju Foto-prepoznavanje osvojili su nagradu Best tech and innovation.

Organizatori natjecanja potvrdili su da je broj prijavitelja porastao za 15%. Sveukupno je pristiglo 78 prijava za 10 navedenih kategorija. Ovogodišnje prijave na natjecanje MIXX Hrvatska preslika su tržišnih trendova i ulaganja u vlastite kanale komunikacije od web stranice do mobilnih aplikacija. Organizatori ističu kako je digitalni sadržaj, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, dosegao razinu da može samostalno, ali i kao dio integrirane komunikacije zaista ostvariti pomak u prodaji i na brand parametrima.

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com.