Lansiran Lions Innovation Festival

Međunarodni festival kreativnosti Cannes Lions najavio je da će Creative Data Lions i proširena verzija Innovation Lions biti sastavni dio novoga dvodnevnog Lions Innovation Festivala

CaptureMeđunarodni festival kreativnosti Cannes Lions najavio je da će Creative Data Lions i proširena verzija Innovation Lions biti sastavni dio novoga dvodnevnog Lions Innovation Festivala – festivala koji će se održati u sklopu Međunarodnog festivala kreativnosti 2015. godine.

Izvršni direktor Lions Festivala, Philip Thomas, smatra ovaj potez odgovorom na dramatične promjene u industriji koje su stvorile prostor za brojne nove mogućnosti ne samo brendovima, nego i agencijama: „Kao što je uvijek i bio slučaj kada je riječ o pojavi promjena u industriji, Cannes Lions ih nastoji uzeti u obzir i podržati. Lions Innovation Festival će promovirati ideju uporabe informacija (data) i tehnologije kao vrlo moćnog alata kreativnosti.“

Innovation Lions će od sada uključivati kategorije za samostalne i brendirane tehnološke inovacije, tehničke platforme i modele, dok će novi Creative Data Lions promovirati ulogu informacija u oblikovanju ideja, boljeg storytellinga te angažmana koje kreativni direktor njujorške oglašivačke agencije Droga5, David Droga prepoznaje kao ključne komponente. „Volim odnos između kreativnosti i podataka (data). Smatram da je sposobnost njihova upravljanja i njihovo nadopunjavanje predivna stvar. Podaci i znanost su oslobađajući za kreativnost zato što joj pružaju dobar temelj. Mi se toga ne bojimo – podaci nam osiguravaju izvrsne uvide u ono što trebamo činiti. Pomažu nam da si postavimo prava pitanja.“

O osnovnoj ulozi informacija na Lions Innovation Festivalu, Todd Cullen, data direktor agencije Ogilvy & Mather, i voditelj OgilvyAmp, je rekao: “Lions Innovation će pokazati veteranima Cannes Lionsa, ali i novim gostima, kako to štreberi i kreativci stvaraju nove ideje za budućnost medija.“, izjavio je Cullen. Ben Jones, CTO, AKQA, smatra da novi Festival ne naglašava samo inovativce koji služe kreativnosti, nego je sam po sebi kreativan: „Lions Innovation je prepoznao da kreativan može biti i programer koliko i dizajner. Festival će biti dobra platforma da se svi kreativci tretiraju podjednako, ali i da se prikaže kako tehnologija ne samo da inspirira već donosi i konkretna riješenja za ostvarivanje tih ideja.”

Program Lions Innovation Festivala bit će izvrsna podloga za dodjelu nagrada jer će posjetitelji festivala imati priliku prisustvovati raznim panelima i demonstracijama inovacija koje im mogu pomoći da ostvare svoje ideje, ali dakako i za networking te prezentiranje svojih ideja. Lions Innovation će se odvijati u sklopu Cannes Lions 2015 te će biti otvoren za sve koji posjeduju klasičnu press akreditaciju, međutim posjetitelji će moći posjetiti festival zasebno, kao dvodnevni događaj.

Cannes Lions je, bio je i uvijek će biti usmjeren kreativnosti te će biti  fascinantno i uzbudljivo promatrati kako će se, i hoće li se uopće, koristiti novi alati i izumi kako bi se poboljšala naša kreativna industrija ideja.”, zaključuje Philip Thomas.

Lions Innovation Festival održat će se 25. i 26. lipnja 2015. u dvorani Lerins Hall (Palais des Festivals), a na kraju će biti obilježen i dodjelom nagrada Lions Innovation. Kotizacije će biti dostupne od 15. siječnja 2015 i moguće ih je rezervirati pojedinačno ili, tijekom prve godine održavanja, u sklopu standardne sedmodnevne kotizacije za Cannes Lions. Prijave za sudjelovanje na festivalu biti će moguće od  22. siječnja 2015.

Detaljne informacije o novom festivalu dostupne su na službenoj internetskoj stranici  www.canneslions.com/innovation