Martina Ukić i Ana Tavić iz Studija Sonda pobijedile su na natjecanju Young Lions Croatia

Na Danima komunikacija dodijeljene su nagrade natjecanja Young Lions Croatia za mlade profesionalce iz komunikacijske industrije.

Mlade nade komunikacijske industrije, Martina Ukić i Ana Tavić iz Studija Sonda, ove godine predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom festivalu u Cannesu. Naime, sa svojim projektom minimize osvojile su Grand Prix i zlatnu nagradu u kategoriji Design na natjecanju Young Lions Croatia.

Natjecanje Young Lions Croatia za mlade profesionalce do 30 godina organizira se u okviru festivala Dani komunikacija, a dodana mu je vrijednost humanitarni karakter. Naime, natjecateljski je zadatak zapravo napraviti rješenje za organizaciju civilnog društva kojoj će bez naknade biti ustupljeni pobjednički radovi. Ove je godine riječ međunarodnoj neprofitnoj organizaciji Zero Waste Europe.

DesignDigitalPRMedia i Print čine pet kategorija u kojima je bilo moguće natjecati se.

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Prvo mjesto u kategoriji Design osvojile su Martina Ukić i Ana Tavić iz Studija Sonda, u kategoriji Digital prvi su Matej Brnardić i Ana Žužić iz Degordiana, u kategoriji PR prvo mjesto zauzele su Mia Bušić i Anamarija Virant Sadiković, također iz Degordiana, dok su u kategoriji Media najbolje bile Tea Šubat i Barbara Sabo iz agencije Imago Ogilvy. U kategoriji Print nije dodijeljeno prvo mjesto, a drugo mjesto zauzele su Iva Pemper i Ana Pogačić iz agencije Imago Ogilvy.

Zero Waste Europe neprofitna je organizacija koja povezuje tvrtke, sveučilišta i organizacije posvećene radu na uklanjanju otpada u Europi. Organizacija djeluje s ciljem osnaživanja zajednica za promišljanje o korištenju resursa, a kako bi se postigla promjena, djeluje na dvjema razinama: pruža podršku sa znanjima i učinkovitim alatima za rad na lokalnoj te strukturira pokret koji će zastupati interese zajednica na europskoj razini.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izvršni direktor organizacije Zero Waste Europe Joan Marc Simon rekao je: Zahvaljujem HURA-i za uključivanje u projekt Young Lions, ali i svim natjecateljima koji su uložili svoje vrijeme i trud kako bi riješili zadatak. Bili smo ugodno iznenađeni i počašćeni kada smo zaprimili upit za suradnju. Kvaliteta radova iznenadila nas je i bio je pravi užitak sudjelovati u glasovanju. Vjerujemo kako ovaj tip natjecanja koristi svima – i mladim talentima i agencijama, ali i organizacijama koje žele da se proširi glas o njima.

Pobjednički tim osvojio je nagradu u vrijednosti od 45.000,00 kuna za odlazak na najveće svjetsko natjecanje kreativnosti u Cannes, gdje će predstavljati Hrvatsku.