Novim brandingom Baby Center želi se diferencirati na tržištu dječje opreme i igračaka

Slogan “Ruka za sve vaše početke” i redizajniran vizualni identitet koji proizlaze iz novog brandinga, pridonose širem značenju od samih proizvoda koje je i emocionalna podrška roditeljima na krasnom i zahtjevnom putu roditeljstva.

babycenter_totebagBaby Center slovenski je brand dječje opreme koji 25 godina posluje na slovenskom i hrvatskom tržištu. Potreba za modernizacijom i prilagodba novim trendovima, ali i nedostatak bitnih emocionalnih asocijacija koje bi ih razlikovale od drugih brandova na tržištu, bili su povod za kreiranje upečatljive priče. Pri stvaranju nove brand strategije koja će ih diferencirati na tržištu, partner im je bila zagrebačka agencija Brandoctor.

Tijekom tog procesa, analizom su utvrdili kako među svim brandovima dječje opreme i igračaka na slovenskom i hrvatskom tržištu nedostaju emocije. Upravo je osjećaj zahtjevnosti roditeljstva kao životne uloge postao premisa novim brand temeljima koje su definirali za Baby Center, a koji u novoj brand strategiji postaje sinonim za ruku koja pomaže roditeljima kroz sve početke u životu djeteta. Ruka za sve vaše početke postao je novi slogan Baby Centra.

«Baby Center poručuje kako zna što znači biti roditelj, a to je ono pitanje na koje nemamo odgovor dok ne zakoračimo na roditeljski put. Taj je put pun iznenađenja, neočekivano sretan, naporan, divan i strašan, krasan i najljepši. Onda ti uvijek treba još jedna ruka, jedno rame, jedan osmijeh, jer ne možeš sve sam. Na tom putu slavimo početke, jer znamo da time rastemo, napredujemo i učimo. Početak nije samo rođenje djeteta već i prvi zub, prvi koraci ili trenutak kada dijete krene u vrtić ili školu.», pojasnila je Anja Bauer Minkara, senior brand konzultantica i direktorica Brandoctora, i dodala kako je bitan dio brandinga i redizajn prodavaonica kao i osvještavanje o važnosti uslužnoga osoblja koje kupcima pomaže savjetima i edukacijom.

Novu strategiju prati i novi vizualni identitet kojeg potpisuje Sandro Dujmenović, a čiji je središnji simbol ruka koja može biti bilo što – životinja, čudovište i sve što naša mašta može zamisliti. Tako se ruka pretvara u sustav životinja – flaminga, slona, žirafu i dinosaura, te rodu kao krovnu ikonu branda. Dvije razine prepoznavanja simbola, ruke i životinje, usmjerene su prema dvjema različitim ciljnim skupinama, odnosno roditeljima i djeci.

“Izazov ovog rebrandinga bio je stvoriti novo značenje branda bez obzira na zadržavanje postojećeg imena. Ovakav “novi” Baby Center postaje sinonim za šire značenje od samih proizvoda, postaje fina emocionalna podrška roditeljima na krasnom i zahtjevnom putu roditeljstva,” zaključuje Anja Bauer Minkara.

Prva prodavaonica koju prati nova strategija i vizualni identitet, otvorena je početkom listopada u Ljubljani. Baby Center prodavaonice postupno će se redizajnirati tijekom 2017. godine, dok prvu takvu prodavaonicu u Zagrebu možemo očekivati već u prosincu ove godine.