Prva godina European Interactive Digital Advertising Alliance-a

The European Interactive Digital Advertising Alliance slavi svoju prvu godišnjicu uspješnog osiguravanja transparentnosti i povećanju korisničke kontrole u interaktivnim digitalnim medijima.

edaaThe European Interactive Digital Advertising Alliance slavi svoju prvu godišnjicu uspješnog osiguravanja transparentnosti i povećanju korisničke kontrole u interaktivnim digitalnim medijima.

The European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA) je neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu koja je nadležna za propisivanje ključnih aspekata samoregulacije u industriji za Online Behavioural Advertising (OBA) te je važeća u Europi.

Među EDAA-inim dostignućima u svojoj prvoj godini su:

  • Stvaranje OBA ikone prepoznatljivim simbolom u cijeloj Europi, radi omogućavanja informacija o praksi Online Behavioural Advertising-a povezanim s web stranicama ili oglasima.
  • Prezentiranje The “Consumer Choice Platform” na youronlinechoices.eu, koja omogućava potrošačima opciju gašenja opcije prikupljanja i korištenja osobnih podataka od strane poduzeća za OBA. 
  • Lansiranje paneuropske awareness kampanje, kako bi potaknula EU građane na donošenje vlastitih odluka vezanih za online oglašavanje. Kampanjom su se iznijeli podaci o OBA-inom simbolu i youronlinechoices.eu općoj javnosti, da bi se osiguralo bolje razumijevanje programa.

Za više informacija posjetite EDAA-inu web stranicu: http://www.edaa.eu/