Regija o BalCannesu: Aljoša Bagola, kreativni direktor slovenske agencije Pristop

Aljoša Bagola, kreativni direktor slovenske agencije Pristop, čovjek koji je potpisao mnoge velike i vrlo uspješne kampanje za Pristopove klijente govori o BalCannesu.

aljosaAljoša Bagola, kreativni direktor slovenske agencije Pristop, čovjek koji je potpisao mnoge velike i vrlo uspješne kampanje za Pristopove klijente govori o BalCannesu.

„Izgleda kao da je oglašavanje u eri teflona. Ništa se, naime, ne lijepi. Kreiramo trenutne utiske, brzoprolazne slike, na brzinu žicamo lajkove i poglede. Istinsku kreativnost su nam oteli drugi i preselili je u Silicijevu dolinu. Zato su inicijative, poput BalCannesa, veoma dobrodošle, jer regiji vraćaju vjeru da znamo stvarati priče koje inspiriraju i oduševljavaju. Priče koje se lijepe. Zato jedva čekam da ih vidim na ovogodišnjem BalCannesu.“

Otvorene su prijave radova za BalCannes, regionalnu reviju reklamnih agencija koja će ove godine, po drugi put, biti održana u okviru Weekend Media Festivala. Na Weekend dolazi veliki broj oglašivača pa je to odlična prilika da im se pokaže šta oglašivačke agencije iz cijele regije mogu ponuditi na svom kreativnom pladnju. To i je misija BalCannesa.

Članak je u preuzet s portala Media Marketing.