Sudjelujte na 7. Plaktivatu te potaknite na pozitivno mišljenje i pomake u društvu

Otvoren je 7. natječaj Plaktivat – društveno odgovoran projekt za oblikovanje gradskog plakata kojim tvrtka TAM-TAM potiče na pozitivno mišljenje i pomake u društvu.
Ovog puta Plaktivat će pred zrcalo postaviti (neodgovorno) potrošačko društvo, a u središte postavlja odgovornu potrošnju i alternativne načine nabave. Prekomjerni konzumerizam postao je naš životni stil, a materijalna dobra naš statusni simbol. Rijetko se pitamo gdje i kako su stvari proizvedene, a najčešće kupujemo bezglavo i neetički. Postali smo atomizirano društvo u kojem kupnja ne zahtijeva odnose s ljudima s kojima živimo, a nabava pojedinca neovisna je o zajednici u kojoj on živi.

Kampanja je namijenjena razmišljanju o prekomjernom konzumerizmu, posebice u vrijeme blagdanskog darivanja te potiče na primjenu alternativnih oblika nabave robe. Plaktivat u središte postavlja aktualne teme suvremenog društva koje posredno sugreiraju okoliš u kojem živimo. Riječ je o fuziji dobre društveno odgovorne ideje, kreativnih viškova i javnog medija. Natječajem Plaktivat TAM-TAM potiče pozitivne pomake u našim glavama. Istodobno upozorava na poseban kontekst, učinkovitost te društvenu ulogu i odgovornost koju može zauzeti gradski plakat kao iznimno raširen i istovremeno najstariji medijski format s velikim utjecajem na javno mišljenje.

Plaktivat ovog puta poziva i na prekograničnu suradnju, budući da sudjelovati mogu i autori iz bivših republika nekadašnje zajedničke države.

Pobjednički gradski plakat bit će tiskan i javno objavljen na 500 plakatnih mjesta tvrtke TAM-TAM po cijeloj Sloveniji. Također, bit će prijavljen na natjecateljske dane festivala Slovenski oglaševalski festival (Slovenski festival oglašavanja, SOF) i Bienale vidnih sporočil Slovenije (Bienale vizualnih poruka Slovenije), a dobit će i Plaktivatov MEGAFON te pobjedničku plaketu.

Rok za dostavu radova je u četvrtak, 24. studenog 2016. godine, a više informacija o projektu i uvjetima sudjelovanja možete pronaći na http://tam-tam.si/eng/Plaktivat.