Uz tri jednostavna koraka osvojite statue BalCannesa, velikog regionalnog natjecanja kreativnosti!

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

Nova sezona natjecanja već je počela – vrijeme je da se prijavite na BalCannes, natjecanje kreativnosti koje ističe najbolje radove komunikacijske industrije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. Objavljen je i novi pravilnik, koji služi kao vodič natjecateljima na putovanju prema osvajanju nagrada koje zaslužuju te obiluje korisnim informacijama, ali ako ipak trebate šalabahter, donosimo vam ove detaljne upute koje će odgovoriti na sva vaša pitanja – tko, gdje i kako.

Tko se može prijaviti?

Bez obzira na to jeste li poznata agencija s impresivnim rezultatima ili tek zvijezde u usponu komunikacijske industrije, BalCannes je mjesto gdje svoj talent možete pokazati onima koji još nisu imali čast upoznati vas. Natjecati se možete kako s cjelovitim kampanjama tako i s njihovim pojedinačnim dijelovima, a uvjet je da dolazite iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije ili Srbije.

Kako se možete prijaviti?

1) Unesite opće podatke o projektu: ime projekta, ime agencije i klijenta, kategoriju u kojoj se natječete i podatke o kompaniji koja prijavljuje projekt.

2) Svoj projekt možete prezentirati na jedan od dva načina: videosažetkom ili PDF dokumentom, a ključno je da u projektu nema podataka o tome tko je sudjelovao u stvaranju projekta. Preporučena je duljina videosažetka 2 minute.

3) Zadnji je korak dodati glavni vizual kampanje, u .jpg/.jpeg formatu (preporuka je A4 format) s rezolucijom od barem 300 dpi, koji će se koristiti u promotivne svrhe. Također trebate priložiti i sažetak glavnog izazova briefa, svoje rješenje i postignute rezultate (max. 150 riječi).

Kada se možete prijaviti?

Na regionalno natjecanje BalCannes 2024 možete se prijaviti u redovnom roku do 17. 10. 2023. ili najkasnije u kasnom prijavnom roku do 16. 11. 2023. Moguće je natjecati se s projektima koji su bili realizirani u dvogodišnjem kvalifikacijskom periodu od 20. 8. 2021. do 16. 11. 2023.

Važno je napomenuti i da se projekti ove godine mogu natjecati u dvije skupine kategorija: Market Mosaic i Positive Change Mosaic. Moguće je s jednim se projektom prijaviti dvaput, tj. u obje skupine – vaš projekt koji je prijavljen u bilo kojoj kategoriji Positive Change Mosaic može biti prijavljen i u jednoj od kategorija za Market Mosaic u koju projekt pripada.

Detaljne informacije pronađite u pravilniku i prijavnici natjecanja.