21. SEMPL: “U zoni komfora nema mjesta za čarolije”

Tako kaže savjetnik, govornik i autor bestselera, Britanac Jonathan MacDonald, jedan od dugo očekivanih govornika 21. konferencije medijskih trenda SEMPL koja će se održati 28. i 29. studenog u hotelu Bernardin u Portorožu.

Kako predviđaju organizatori, događaj će ugostiti oko tisuću tristo entuzijasta u području medija, marketinga, prodaje, odnosa s javnošću, oglašavanja i novih tehnologija. Već su dostupne brze prijave za sudjelovanje, gdje će posjetitelji u društvu izvrsnih govornika s iznimnim izborom aktualnih tema i trendova izaći iz svoje zone komfora.

Jedan je od glavnih govornika kojeg na SEMPL-u sigurno vrijedi poslušati savjetnik, govornik i autor bestselera, Britanac Jonathan MacDonald. Prema njegovim riječima, bavi se širenjem načina razmišljanja: “Jedna od fascinantnih stvari u životu jest da sve što se dogodi, uključujući i našu percepciju stvarnosti, kontroliramo načinom razmišljanja. Sve što učinimo, sve navike koje imamo, svaki razgovor u kojem sudjelujemo, svaki odnos koji gradimo, svaka tvrtka za koju stvaramo strategiju, sve proizlazi iz mišljenja. Ako razumijemo da sve dolazi iz načina na koji razmišljamo, onda lakše razumijemo i da od tamo dolazi naš uspjeh ili neuspjeh.”

Kako naručitelje pripremiti na to da razmišljaju na potpuno drugačiji način i time tvrtku uzdići na višu razinu poslovanja, sudionici će saznati na SEMPL-u u studenom. Na primjerima uspješnih priča s tvrtkama kao što su Microsoft, Google, Heineken, IKEA i Ministry of Sound sudionike konferencije potaknut će da izađu iz svoje zone komfora gdje, kako kaže MacDonald, nema čarolije: “U zoni komfora nema mjesta za čaroliju. Komfor nas uhvati u zamku i tako uvijek nastavljamo raditi stvari na isti način, a istodobno očekujemo drugačije rezultate. To je ludost. Jedini način za uspjeh jest da se oslobodimo tih okova i sa željom za rastom eksperimentiramo, testiramo, učimo i poboljšavamo.”

Što još možemo očekivati na ovogodišnjem SEMPL-u objasnila je predsjednica Valerija Prevolšek: “Volimo miris mora, šum valova i najljepši pogled na piranski zaljev, zato vas ponovo pozivamo na obalu, gdje ćemo vas ponovo oduševiti. Trenutačno imamo potvrđene govornike iz sedam zemalja, a dotaknut ćemo se trendova o kojima se raspravlja na svim najvećim svjetskim komunikacijskim događajima.”

Organizatori vas 28. i 29. studenoga pozivaju u Portorož, gdje ćete imati priliku otkrivati medijsko-komunikacijske trende u regiji. Brze prijave za 21. SEMPL dostupne su za samo 190 eura.