Cannes Lions najavio je žiri i otvorio prijave za 2024. godinu

Cannes Lions, međunarodni festival kreativnosti, objavio je imena globalnih stručnjaka koji će činiti žiri 2024. godine. Okupljeni u Cannesu u lipnju, predsjednici žirija pomoći će postavljanju standarda izvrsnosti u najboljim svjetskim kreativnim i učinkovitim radovima.

Među članovima žirija, Tor Myhren preuzeo je ulogu predsjednika žirija za Film Lions – zastupajući Apple po prvi put. Anselmo Ramos iz agencije GUT potvrđen je kao predsjednik žirija za Brand Experience & Activation Lions nakon niza povijesnih pobjeda u 2023., a Debbi Vandeven najavljena je kao predsjednica žirija za Dan Wieden Titanium Lions, predstavljajući najveću kreativnu agencijsku mrežu na svijetu, VML.

Dodatno, nakon vođenja prvog žirija, Cindy Gallop vraća se kao predsjednica žirija za Glass: The Lion for Change za njegovo deseto izdanje, dok se prethodni dobitnik priznanja Lion of St. Mark, Prasoon Pandey, imenuje kao predsjednik žirija za Film Craft Lions.

Komentirajući predsjednike žirija, Simon Cook, izvršni direktor LIONS-a, izjavio je: Naši predsjednici žirija igraju ključnu ulogu u postojanju Lionsa. Njihovo znanje, vještine i nevjerojatan talent, zajedno s predanošću i vodstvom koje će donijeti svojim ulogama, donose integritet i rigoroznost Lionsima. Ovo je izuzetan sastav talenata iz cijelog svijeta, i jedva čekamo vidjeti rad koji će se istaknuti u lipnju.

Pronađite popis predsjednika žirija Cannes Lions 2024 u cijelosti na službenim stranicama festivala.

Prijave za Cannes Lions otvorene su do 11. travnja 2024. Dodatne informacije o nagradama, uključujući upute za prijavu, mogu se pronaći ovdje. Promjene u ovogodišnjim Lionsima uključuju pokretanje Luxury & Lifestyle Lionsa, ukidanje Mobile Lionsa i uvođenje kategorije humora u Culture & Context sekcije koje Lionsi obuhvaćaju.

Cannes Lions 2024. održava se od 17. do 21. lipnja u Cannesu u Francuskoj. Dodatne informacije o opcijama kotizacija, uključujući novi Equity, Representation and Accessibility Program, kao i širok spektar inicijativa, financiranih prilika i akademija koje se nude, mogu se pronaći na www.canneslions.com.