Dobitnici Grand Prix i zlatnih Effie nagrada, prijavite svoje projekte na Effie Awards Europe

Effie Awards oglašivači i agencije globalno prepoznaju kao istaknutu nagradu u industriji koja prepoznaje sve oblike marketinške komunikacije koji doprinose uspjehu brenda, stoga iskoristite priliku i prijavite se do 14. lipnja.

Ovogodišnje su izdanje natjecanja, u čast velikoj 50. godišnjici održavanja, obilježile posebne kategorije za koje su prijave još uvijek otvorene. Bliži se prvi rok, koji omogućuje povoljniju prijavu uz dodatan popust koji ostvaruju članice HURA-e u sklopu članstva u EACA-i.

U čast velikoj 50. obljetnici Effieja, Effie Europe predstavio je posebnu kategoriju natjecanja – Best of the Best Europe – koja će odati priznanje najučinkovitijim marketinškim pothvatima u Europi. Na Best of the Best Europe mogu se prijaviti svi projekti koji su osvojili Grand Prix i/ili zlatni Effie u Europi 2018. godine.

Kategorije Positive Change Brands objedinjujuju želju za prepoznavanjem brendova s marketinškim programima koji su utjecali na javnost u aspektima donošenja odluka o ekološkoj održivosti ili su razvili ekološki održive proizvode i usluge. Žiri će u ovim kategorijama također vrednovati brendove koji svijet čine boljim mjestom jer snagu svojih komunikacijskih platformi koriste za dobro. Ova kategorija proslavit će i brendove koji kontinuirano kombiniraju poslovne ciljeve s društveno korisnim radom (zdravstvo, obrazovanje, zajednica, obitelj i slično) i sve koji općenito svojim strategijama izvršavaju pozitivan društveni utjecaj.

Uvedena je još jedna kategorija – Marketing & Business Solutions – koja će nagrađivati akcije i poslovne ideje koje su imale izrazito pozitivan utjecaj na marketinško pozicioniranje brenda, proizvoda ili usluge. U ovoj je kategoriji moguće prijaviti aktivnosti poput primjerice mijenjanja pakiranja proizvoda (i izgleda i veličine), predstavljanja programa lojalnosti ili promjena u programima lojalnosti; korištenja modernih tehnologija za unapređenje prodaje i slično. Više informacija o ovoj kategoriji možete pronaći na poveznici.

Prvi je rok za predaju prijava 14. lipnja, drugi 1. srpnja, a završni 31. srpnja. Više informacija o kategorijama i o podnošenju prijava dostupno je u dokumentima Entry Kit i Entry Guide.