EACA se službeno pridružila savezu “Unstereotype Alliance”

Inicijativa je pokrenuta od strane UN Women, a okuplja čelnike diljem poslovnih, tehnoloških i kreativnih industrija kako bi se obratila rodnoj pristranosti u oglašavanju i utjecala na pozitivne kulturne promjene.

Ulaskom u Savez, EACA se obvezuje promicati načela inicijative među članstvom, kao što je suzdržavanje od objektiviziranja ljudi u označenim sadržajima i postavljanje jasnih ciljeva.

EACA podržava trud svojih članova Omnicom Group, Publicis Groupe, IPA, IPG i (podružnice) WPP-a, koji su jedni od osnivača Saveza, od kojih su neki prije godinu dana bili postavljeni i na Cannes Lions festivalu.

Vidim velik potencijal u budućem radu Unstereotype Alliancea. Ravnopravan rodni portret je jedan od najvećih prioriteta i obveza za EACA-u. Drago nam je što smo uložili svoje vrijeme i stručnost kako bismo radili na ovom zajedničkom cilju u suradnji s našim međunarodnim partnerima“, kaže Tamara Daltroff, direktorica EACA-e za europske poslove.

O Unstereotype Allianceu

Predstavljen na Cannes Lions festivalu u lipnju 2017. godine, Unstereotype Alliance teži ka zabrani stereotipnog prikazivanja roda i branda u svim aspektima oglašavanja. Osnivači su: ANA, AT & T, Alibaba, Cannes Lions, Diageo, Facebook, Institut Geena Davis, Google, IPG, IPA, Johnson & Johnson, Mars, Mattel, Microsoft, P & G, Publicis, Twitter, Unilever, Svjetska federacija oglašivača i WPP. Jedne od osnivačica ove skupine su UN Women, koje upravljaju grupom te pružaju administrativnu podršku.

Više o savezu pročitajte na linku.