Edukacijom protiv krize – recept za uspjeh iz agencije I TO NIJE SVE!

Situacija s virusom COVID-19 ima i svoje prednosti, kažu nam stručnjaci iz kreativni agencije I TO NIJE SVE!

Izoliranost, društvena distanca te rad putem digitalnih platformi, uz sve izazove koje ovakav način rada nosi sa sobom, ipak je i prilika za ostvarivanje dodatne vrijednosti.

Tako je kreativna agencija I TO NIJE SVE! samo tijekom prošlog tjedna za svoje djelatnike organizirala predavanja i interaktivne radionice vodećih svjetskih stručnjaka iz advertising industrije. Tako su primjerice kreativci iz I TO NIJE SVE! imali priliku slušati o umijeću stvaranja Tiny Habitsa od Mikea Coultera, dok je posljednja u nizu bila radionica Marka Shaylera, inače jednoga od najvećih kozultanata za razvojne strategije, proizvode i poslovne modele koji surađuje s brendovima poput Coca-Cole, Nikea, Amazona, Samsunga te mnogih drugih.

Uz svoju zavidnu karijeru, Shayler je i autor jednog od svjetskih bestsellera oglašivačke industrije – Do Disrupt. Tako je na vrlo jednostavnom primjeru povijesti i razvoja glazbe, objasnio koliko je važno biti smion, hrabar i drugačiji. Odnosno, da Elvis Presley nije “prodavao” sex, stvarni začetnik rock’n’rolla bi danas bio Jackie Brenston sa svojim hitom Rocket 88. Da smjer Beatlesa nije bio poremećen pojavom Jimija Hendrixa, ne bismo znali za progresivni rock. Ukratko, budimo iskreni, da David Bowie nije obukao haljinu te našminkan izašao prvi put na pozornicu… bilo bi nam dosadno te bi svijet zauvijek bio zakinut za hitove poput Let’s Dance ili Rebel Rebel.

Također, rečenica po kojoj ćemo pamtiti posljednje predavanje u nizu je: “If you stand for nothing, you’ll fall for anything”, odnosno priče koje brendovi pričaju ovise i o situaciji u kojoj su ispričani. Korona je izvrsna prilika za hrabre i pametne kampanje, o kojima svaki marketing manager sanja, a koje izlaze iz kreative agencije I TO NIJE SVE!

Riječima Alena Kekića, CEO-a kreativne agencije I TO NIJE SVE!: “Nakon ove situacije s COVID-19 virusom, neće više biti mjesta za prosječne ili sigurne kampanje, već samo za one autentične, pametne, iskrene i hrabre. Drugačije ćemo vrednovati i definirati brendove, komunikaciju i poslovne procese, a mi iz ove situacije želimo izaći pametniji jer svijet oko nas neće biti isti. Edukacije koje smo odradili i koje ćemo nastaviti samo su manifestacija tog redefiniranog načina rada. Dobiti vrhunskog svjetskog stručnjaka da vam u agenciji održi radionicu i predavanje nekad je bio puno kompleksniji zadatak, ali danas su sve barijere pale i otvara nam se prostor u kojem sve svoje biznis modele itekako možemo redefinirati i unaprijediti”, zaključuje Kekić.