Europska komisija poziva vas na webinar o pokretanju Influencer Legal Huba

Influencer Legal Hub je inicijativa koja želi influencerima objasniti i pružiti pregled zakona o zaštiti potrošača Europske unije.

Europska komisija predstavila je Influencer Legal Hub: besplatan repozitorij zakona o zaštiti podataka koji je relevantan za influencere koji su u Europskoj uniji ili im je publika na ovim prostorima. Ovo je prva inicijativa te vrste koja je razvijena u suradnji s akademskim stručnjacima, a Europska komisija poziva vas da se virtualno pridružite na predstavljanju inicijative 16. listopada 2023. u 10:30 sati.

Repozitorij uključuje kolekciju kratkih animiranih videa za vježbanje koji su popraćeni nizom drugih izvora, čiji je glavni cilj približiti zakon influencerima i dionicima komunikacijske industrije, ali i općoj javnosti. Na webinaru će gostovati predstavnici Europske komisije, akademski stručnjaci, novinari, nacionalne organizacije za zaštitu kupaca, kao i predstavnici iz industrije. Oni će publici objasniti Influencer Legal Hub, diskutirati o njemu i važnosti usklađenosti sa zakonima o zaštiti potrošača Europske unije.

Ovaj će webinar biti ključan i informativan event za sve one koji rade u influencerskoj industriji, ali i izvan nje jer će na njemu biti predstavljeni alati koji će svima pomoći da lakše shvate zakone Europske unije koji su relevantni za opću populaciju. Korisnici će moći pronaći sve od pravnih briefova koji nude dodatno objašnjenje, popis najboljih praksi za objavljivanje oglasa pa sve do poveznica na dodatne informativne izvore na nacionalnim i europskim razinama.

Registracije su u tijeku, a prijaviti se možete na poveznici.