Festival White Square otvorio rane prijave

Jedan od najvećih kreativnih festivala u Europi – međunarodni festival marketinga i oglašavanja White Square – otvorio je prijave. Godišnje na festivalu sudjeluju predstavnici više od 30 zemalja svijeta s više od 1000 prijava. White Square 2021. održat će se od 9. do 11. lipnja u kombiniranom offline / online formatu, a omjer će ovisiti o svjetskoj epidemiološkoj situaciji. U proteklih je godinu dana ovaj format omogućio festivalu da dosegne novu razinu i unese nadahnuće u kreativnu industriju širom svijeta. Tradicionalno, White Square 2021 sastojat će se od natjecanja te business foruma o marketingu i oglašavanju.

Program natjecanja sastoji se od ukupno osam kategorija: Creativity, Branding, Marketing, Marketing Effectiveness, Digital, Media, Change for Good, a na preporuku žirija, i Craft je ove godine zasebna kategorija, koja se osvrće na film, radio, print i outdoor oglašavanje.

U nastojanju da se riješe proturječja pri ocjenjivanju društveno orijentiranih i komercijalnih projekata, posebna nominacija non-profit / charity dodana je na popis za svaku kategoriju, izuzev kategorije Branding, za projekte čiji je jedini kupac / oglašivač neprofitna organizacija (dobrotvorna zaklada, vladin odjel, javne organizacije).

Prijaviti se već možete na službenoj festivalskoj stranici. Rani prijavni rok traje do 15. siječnja te je najisplativiji za prijavitelje.

Žiri natjecanja okupit će kreativne i umjetničke direktore, top menadžere vodećih međunarodnih agencija, osvajače prestižnih festivalskih nagrada, uključujući brojne nagrade Cannes Lionsa i bogato iskustvo žiriranja na najznačajnijim kreativnim festivalima širom svijeta. Svaki od sedam žirija ocjenjivat će svaku od kategorija: Creative, Branding, Marketing, Digital, Media, Change for Good, dok će međunarodni Mass Media jury, koji će dati neovisnu ocjenu unosa sa stajališta industrijskih medija. O glavnoj nagradi festivala, Grand Prixu, odlučit će poseban tim Grand Jury, koji se sastoji od predsjednika žirija svih kategorija.

It’s Time! – apel je kojim su se organizatori obratili svjetskoj kreativnoj zajednici ove godine. Vrijeme je za generiranje velikih ideja, stvaranje inovativnih projekata na polju komunikacija, postizanje učinkovitih poslovnih rezultata, traženje i pronalaženje inspiracije i razmjenu profesionalnog iskustva. Da biste pobijedili, morate djelovati, i to odmah i ovdje. Pripremite svoje prijave, prijavite se na adfest.by i pobijedite!