Grand Park Hotel Rovinj ovjenčan najtraženijom međunarodnom oznakom za kvalitetu u dizajnu – Red Dot

Priznanje za Maistru i Bruketa&Žinić&Grey!

Hrvatski dizajn potvrdio je svjetski značaj s čak dvije nagrade Red Dot, koja slovi za najtraženiju međunarodnu oznaku kvalitete dizajna. Osvojili su ih Bruketa&Žinić&Grey za brend dizajn Grand Park Hotela Rovinj, nastalog u suradnji s Maistrom, te za ambalažu pjenušavog vina Untouched by Light, realiziranog s Radgonskim goricama. Nagrada Red Dot dodjeljuje se već 65 godina, a njezini se nositelji, kako stoji na mrežnim stranicama organizatora, upravo kvalitetnim dizajnom ističu među drugima na tržištu. 

Brend dizajn Grand Park Hotela Rovinj oblikovan je kao dnevnik putovanja kroz skice i bilješke posjetitelja. Umjesto još jednog ekrana, u svakoj sobi čekaju bilježnica i polaroid fotoaparat koji posjetitelja motiviraju na istraživanje Rovinja. Izloženi manje poznatim lokalnim pričama, posjetitelji sukreiraju vizualni identitet čuvanjem vlastitih uspomena u dnevniku putovanja. Mala bilježnica postaje središnja točka interakcije, a u njoj identitet mjesta postaje osoban i uvijek nanovo kreiran. Motiv dnevnika se u Cap Aureo signature restoranu razvija u analogni chat kojeg gosti ispisuju na meniju. Dok je iskustveni fokus na kreiranju osobnih bilješki o destinaciji, priče otisnute kroz prijelome na aplikacijama identiteta goste vode kroz manje poznate mikronarative o destinaciji. U svome prvom ciklusu, vizualni identitet dijeli impresije svojih prvih gostiju – četiriju umjetnika koji su istražili destinaciju. Njihova vizualna sjećanja pojavljuju se na različitim hotelskim aplikacijama, uokvirena na zidovima soba, u putnome dnevniku, pozivajući goste da se priključe i sukreiraju nečije buduće iskustvo Grand Park Hotela Rovinj i samoga Rovinja.

Untouched by Light je prvo pjenušavo vino na svijetu koje se proizvodi, prodaje i kuša u potpunome mraku. S obzirom da izloženost vina svjetlu smanjuje kvalitetu aroma, ovo je pjenušavo vino proizvedeno u potpunoj odsutnosti svjetla. Naočale za noćno gledanje koriste se tijekom noćne berbe, rotacije boca i pakiranja. Jednom kada izađe iz špilje u kojoj odležava, vino se štiti crnom bocom, omotanom u 100% reciklirajuću vakumiranu vrećicu koja dodatno blokira svjetlo i zrak.