HUOJ najavio nagrade Grand PRix za razvoj struke i Komunikatora godine u 2013. godini

Grand PRix – godišnja nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodjeljuje se već šestu godinu zaredom

GPGrand PRix – godišnja nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodjeljuje se već šestu godinu zaredom kao priznanje za osmišljavanje i provedbu strateških komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtkama, vladinim institucijama, tijelima lokalne uprave i samouprave, nevladinim udrugama, agencijama za komunikacijski menadžment i odnose s javnošću te pojedincima za izvrsnost u stručnim ostvarenjima.

Nagrada Grand PRix 2013. donosi priznanja za ukupno 10 kategorija, a ovogodišnji noviteti su Grand PRix za najbolju prilagodbu globalne kampanje, Grand PRix za političku komunikaciju i Grand PRix za digitalnu komunikaciju.

Danas vam pobliže predstavljamo dvije posebne nagrade – Grand PRix za razvoj struke i nagradu za Komunikatora godine.

Grand PRix za razvoj struke dodjeljuje se pojedincima za ukupan dosadašnji rad u odnosima s javnošću te za poseban doprinos razvoju struke u Hrvatskoj. Ova posebna nagrada prvi je put dodijeljena 2007. godine, a primili su je Eduard Osredečki, Mihovil Bogoslav Matković i Amelija Tomašević za značajan doprinos razvoju struke na našim prostorima u njegovim počecima. Prvi dobitnici posebnih Grand PRix nagrada potaknuli su utemeljenje Hrvatske udruge za odnose s javnošću i od nje stvarali respektabilnu udrugu. Nagrada za doprinos razvoju odnosa s javnošću narednih je godina dodijeljena Vlatki Škorić, voditeljici korporativnih komunikacija Hrvatskih željeznica, mr. Kristini Laco iz agencije Premisa i doc.dr.sc. Boži Skoki s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Posebno priznanje za Komunikatora godine dodjeljuje se javnoj osobi koja se tijekom prethodne godine istaknula u komunikaciji s javnošću. Nagrada je prvi put dodijeljeno 2008. godine dr. Željku Rohatinskom, guverneru Hrvatske narodne banke. Laureati posebne kategorije idućih su godina postali i Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije, Suzana i Reno Ritz te prošle godine Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović.