In Memoriam Ivica Vidović

Dragi kolege,

dana 16. srpnja 2021. godine iznenada nas je napustio gospodin Ivica Vidović, jedan od doajena marketinške industrije u Hrvatskoj, dugogodišnji predsjednik uprave McCann Ericksona Hrvatska (1990. – 2014.), te Hrvatskog oglasnog zbora.

Ivičin doprinos modernoj marketinškoj industriji u Hrvatskoj ostat će zabilježen kroz doprinos ili autorstvo u brojnim projektima, a oni na koje je on posebno osim svojeg McCann Ericksona bio ponosan bila su dva koautorstva zajedno s arhitektom Brankom Silađinom Hrvatskog paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 1998. u Lisabonu i 2000. u Hannoveru.

U industriji prepoznatljivi autoritet, u McCann Ericksonu sve do odlaska u mirovinu 2014. godine poštovan kao čovjek, mentor, kolega.

Iako u mirovini, do posljednjeg dana sudjelovao je aktivno i svojim velikim iskustvom doprinosio u humanitarnim projektima njegovog Lions kluba Zagreb, čiji je bio jedan od utemeljitelja prije 30 godina.

Njegov odlazak ostavit će veliku prazninu ponajprije u njegovoj obitelji, ali jednako tako u srcima brojnih prijatelja i članova sveukupne zajednice koji su ga poznavali.

Posljednji ispraćaj održat će se u utorak 20. srpnja 2021. godine u 11.40 na Mirogoju.

Dragi Ivice, neka ti je laka zemlja!