Paul O’Donnell, izvršni direktor Ogilvy EMEA, izabran za predsjednika EACA-e

Paul O'Donnell, izvršni direktor Ogilvy EMEA, izabran je za novog predsjednika Europske udruge društava za tržišno komuniciranje (EACA) na dvogodišnji mandat.

Dvogodišnji mandat O’Donnella usredotočit će se na povećanje suradnje i kooperacije u Europi, koja se kao najveće oglašivačko tržište istovremeno nosi s dvostrukim izazovom – Coronavirusom i Brexitom. U EACA-i, čija je HURA aktivna članica, snažno zastupaju stav kako agencije i nacionalna trgovačka tijela moraju surađivati ​​kao nikad do sada kako bi održali pristup tržištu za usluge tržišnih komunikacija, podržali zaposlenje i stvorili opipljivu vrijednost za svoje klijente.

Na čelu s O’Donnellom, EACA će se zauzeti za najširu moguću definiciju “europskog tržišta”, uključujući prilike u istočnoj Europi, Turskoj i stalnom bliskom angažmanu s Velikom Britanijom, bez obzira na konačne uvjete službenog izlaska Britanije iz EU-a.

Novoizabrani predsjednik EACA-e svojim mandatom naslijedio je Dominica Graingera, izvršnog direktora WPP Specialist Communications, koji je na čelu EACA-e bio od 2016. godine. “Izuzetno mi je zadovoljstvo preuzeti nove odgovornosti kao predsjednika EACA-e i nastaviti veliko djelo Dominika. Iako smo u zahtjevnim vremenima, uvjeren sam da ćemo s podrškom i snagom odbora uspjeti postići mnoge stvari”, izjavio je Paul O’Donnell.

O’Donnell je s Ogilvyem više od 30 godina, a radio je u Europi, Aziji, Pacifiku i Latinskoj Americi, surađujući s glavnim međunarodnim i lokalnim klijentima. U svibnju 2014., postavljen za izvršnog direktora Ogilvy EMEA. Član je agencijske International Executive Management grupe i izvršni partner Ogilvy Group Worldwide.