Počela je nova sezona IdejeX, koja još jednom nagrađuje kreativne ideje agencija i samostalnih umjetnika

U tijeku su prijave na novo izdanje natjecanja posvećenoga hrvatskim kreativcima; prijaviti se mogu projekti koji su se provodili od 24. veljače 2022. do 5. ožujka 2023, a pobjednici će biti proglašeni na svečanim dodjelama Dana komunikacija u Rovinju!

Otvorene su prijave na IdejuX, nacionalno natjecanje u kreativnosti tržišnih komunikacija koje već trinaestu godinu nagrađuje originalne i jedinstvene kreativne ideje te marketinške projekte koji pomiču granice. Za zlatne, srebrne i brončane nagrade natječu se kako velike tako i male agencije, ali i samostalni umjetnici.

Uz sada već dobro poznate tri natjecateljske skupine – prva je skupina Best on Market, u kojoj se projekti natječu prema poslovnim kategorijama industrija u kojima djeluju klijenti; Best of Ad-Making slavi umjetnost realizacije, tj. izvedbu (craft) u kategorijama Digital, Film i Dizajn, posebno pazeći na formu i funkcionalnost, no uvijek u službi ostvarenja ideje; dok je treća skupina kategorija namijenjena brandingu i rebrandingu – a velika je ovogodišnja novost četvrta skupina Best of Positive Change!

Nova će kategorija natjecanja proslaviti moć kreativnosti u službi pozitivne promjene u svijetu: prijavitelji moraju pokazati kako je njihov projekt doprinio UN 2030 ciljevima održivog razvoja za ljude, planet, prosperitet, mir i partnerstvo, kao i za inkluziju, pravednost i jednakost. Pridruživši se bogatom popisu od ukupno 18 natjecateljskih kategorija, ova će skupina natjecateljima omogućiti i prijavu društvenih akcija, čime kreativci dobivaju priliku pokazati kako oni mijenjaju zajednicu, društvo – i svijet.

Unutar svake od kategorija, u svim skupinama, sudjelovati mogu svi radovi iz Hrvatske, kao cjelovite kampanje i pojedinačni dijelovi kampanja, a kvalifikacijski period obuhvaća razdoblje od 24. veljače 2022. do 5. ožujka 2023. Projekti koji su započeli prije navedenog kvalifikacijskog perioda ili su završili nakon njega također mogu sudjelovati ako su se barem dijelom provodili u navedenom periodu kao stvarna tržišna aktivnost, sukladno kriterijima iz Pravilnika.

Redovni prijavni rok za sve je otvoren do 19. veljače 2023., a prijave će biti otvorene sve do 5. ožujka 2023., kada završava kasni prijavni rok.

Sve informacije o natjecanju, prijavnicu i pravilnik pronađite na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.