Humanitarni apel “Pomozite djeci pogođenoj potresima” UNICEF-a Hrvatska

UNICEF-ov ured za Hrvatsku od samog početka surađuje s Vladom na prevladavanju krize i utvrđivanju sredstava za poboljšanje zaštite djece i njihovih obitelji, posebno one najugroženije.

Najrazorniji potres koji je u 140 godina pogodio Hrvatsku, ostavio je građane Petrinje, Siska, Gline, Zagreba i brojnih manjih gradova i sela u Sisačko-moslavačkoj županiji bez domova, imanja i života. Potres je izravno pogodio čak 70.000 ljudi, uključujući 13.000 djece, razorio je škole, vrtiće, ustanove socijalne skrbi i najveću bolnicu u regiji.

Svjesni da će potrebe djece biti dugoročne, UNICEF planira biti uz ugrožene i pomoći im da prebrode traume osiguravajući im psihosocijalnu podršku, vraćajući im radost kroz igru u njima prilagođenim prostorima i druge intervencije. Također, podržat će i napore Vlade RH i lokalnih vlasti u osiguravanju kvalitetnog nastavka obrazovanja za djecu.

Odmah nakon razornih potresa, UNICEF-ov ured za Hrvatsku pokrenuo je humanitarni apel “Pomozite djeci pogođenoj potresima” kako bi podržao djecu i njihove obitelji, a zahvaljujući redovitim donatorima, “Čuvarima djetinjstva” i međunarodnim sredstvima koje UNICEF na globalnoj razini ima u pripravnosti za humanitarnu pomoć, UNICEF je uspio brzo reagirati i osigurati prvu pošiljku opreme koja će omogućiti obiteljima i institucijama čije su kuće i zgrade pogođene potresima da zaštite imovinu od kiše i snijega.

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) povezala se s UNICEF-om s ciljem educiranja tržišta te sprječavanja kršenja dječjih prava u industriji tržišnog komuniciranja te na tragu višegodišnjeg uspješnog partnerstva, u ime UNICEF-a poziva da se priključite i podržite nastojanja da se vrati nadu djeci i obiteljima pogođenima potresom.

Za više detalja možete kontaktirati Lidiju Gamulin, Voditeljicu Odjela za partnerstva na
[email protected], pratiti UNICEF na društvenim mrežama ili donirati izravno na UNICEF-ov bankovni račun: HR1723600001501092524; poziv na broj 2068-98.