Postanite stručnjak za (samo)regulaciju u oglašivačkoj industriji

HURA-in program utjecat će na profesionalizaciju u industriji povećavanjem broja stručnjaka za regulaciju i samoregulaciju te sudskih vještaka za tržišno komuniciranje. Prijave su otvorene do 3. listopada, a mogu se prijaviti članovi HURA-e, ali i svi zainteresirani.

S ciljem povećanja kompetencija za (samo)regulaciju na nacionalnom nivou, a time i unapređenje domaćeg tržišta industrije tržišnih komunikacija, HURA je pokrenula novi program edukacije koji kreće 6. listopada. U sklopu programa, educirat će se stručnjaci za samoregulaciju i regulaciju u industriji, a najbolji među njima, tijekom iduće godine bit će certificirani kao sudski vještaci za tržišne komunikacije u suradnji s Hrvatskim društvom sudskih vještaka i procjenitelja (HDSVIP).

Ovaj program jedinstven je u Europi, a svojom investicijom u njega HURA želi direktno utjecati na povećanje broja stručnjaka sa znanjima pomoću kojih će moći ocijeniti usklađenost oglasne poruke s etičkim i zakonodavnim normama. To će u krajnjoj liniji ojačati sposobnost agencija i drugih stručnjaka za provođenje samoregulacije te općenito, osigurati dodatni kredibilitet agencija HURA-e na tržištu što je u zadnje vrijeme pojačanog pritiska regulatora na industriju od izuzetne važnosti.

“Obzirom na snažan utjecaj oglašavanja i tržišnih komunikacija u cjelini, ubrzani rast tržišta, digitalno komunikacijsko okruženje i sve veći broj poruka kojima su potrošači svakodnevno izloženi, javlja se sve veća potreba da se tržišnim komunikacijama upravlja sustavno, promišljeno i u skladu s etičkim, društvenim i ekološkim izazovima. Upravo je to zadaća ovog programa HURA-e. Potrebno je podići sposobnost kreatora poruka i aktivnosti da kritički promišljaju i primjenjuju instrumente odgovornijeg oglašavanja kako bi se osnažila njegova uloga, ali i podigla percepcija u najširoj zajednici.” izjavio je Kamilo Antolović, sudski vještak za tržišno komuniciranje i inicijator projekta u HURA-i.

Povećanjem broja certificiranih sudskih vještaka za tržišne komunikacije, tržište će biti bogatije znanjem pomoću kojega će se moći ocijeniti usklađenost oglasne poruke s etičkim i zakonodavnim normama. Na taj način će ojačati i stupanj sposobnosti provođenja samoregulacije na tržištu te, općenito, stručnjacima i agencijama osigurati dodatni kredibilitet na tržištu.

Polaznici programa članovi su Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) za koje je pohađanje ovog programa besplatno. Program je otvoren i za zainteresirane izvan HURA-e, ali uz naknadu. Više informacija o programu, terminima, cijeni i prijavi, dostupno je u dokumentu na linku: www.hura.hr/hura-certificiranje-za-samoregulaciju_opis-projekta-1.docx, a svi zainteresirani pozvani su kontaktirati organizatora putem maila [email protected]. Broj mjesta je ograničen, a rok za prijavu je 3. listopada 2017.