Poznati dobitnici UEPS priznanja za 2022. godinu

Na svečanoj dodjeli najboljima u srpskoj marketinškoj industriji dodijeljene su prestižne UEPS nagrade za proteklu godinu

Industrija, usprkos svemu, živi i radi punom parom. To bi ukratko mogao biti zaključak sumiranja rezultata ovogodišnjeg natjecanja, zaključno sa svečanom dodjelom priznanja koja je protekla u sjajnoj atmosferi u Dorćol Platz-u. Na ovogodišnje natjecanje pristiglo je 260 radova. U svojoj 62 godine dugačkoj tradiciji, Udruženje je još jednom imalo priliku, čast i zadovoljstvo sumirati ovogodišnje aktivnosti naših kolega, verificiranih na redovnom godišnjem natjecanju, potvrđujući da je svima potrebno stabilno strukovno Udruženje.

Žiri, koji je činilo 33 člana iz redova agencija, oglašivača i stručnjaka iz akademske zajednice, imao je priliku pregledati impresivan broj radova, što govori u prilog stabilnosti srpske advertising scene, koja usprkos izrazito nepovoljnim okolnostima i dalje stvara kvalitetnu komunikaciju i otkriva nove forme, prilagođene realnosti.

Kriza je iznjedrila i nova rješenja i pristupe pa se iz velikog broja radova izdvojilo i puno svježeg, novog i  originalnog. Dobitnik UEPS-ovog Grand Prix-a za 2022. godinu je kampanja Superhero, agencije McCann Beograd, klijent Mastercard. Superhero je također dobitnik nagrade Dragan Sakan New Idea.

UEPS-ova agencija godine – Leo Burnett, drugi put zaredom.

S najviše osvojenih bodova UEPS-ov oglašivač godine postao je Mastercard.

Podsjetimo, ovo prestižno priznanje prošlih su godina dobili Communis, New Moment New Idea Company, Ovation BBDO i McCann i Leo Burnett. Prethodnih su godina nekoliko puta uzastopno Oglašivač godine bili A1 Srbija (ranije VIP Mobile), Jaffa d.o.o., Telenor Banka, Grand prom d.o.o.

Nagrada Think Big, koja se dodjeljuje mladim, malim i srednjim agencijama, pripala je agenciji Konteent Media.

Na svečanosti je uručeno i priznanje Otkrivanje za one koji se profesionalno bave komunikacijama i kvalitetno približuju važne teme. Ove godine dobitnik je besplatni online časopis Oblakoder. Tijekom svečanosti prve dobitnice srpskog Young Lionsa Keti Zaharijev i Milica Radović najavile su Young Lions Srbija za 2023. godinu.

Popis dobitnika možete pogledati na poveznici.