Prva kava u Hrvatskoj poslana dronom

Svjetioničaru na otok Babac kava "doletjela" s Pašmana.

Ivica Prskalo, svjetioničar s otoka Babca, prva je osoba u Hrvatskoj kojoj je kava poslana ekskluzivnim prijevozom zahvaljujući Francku i Bruketa&Žinić&Grey timu. Naime, Jubilarna kava, koju je Franckov barista svježe pripremio samo za njega, poslana je s otoka Pašmana na Babac ni više ni manje nego – dronom. Ovim potezom Franck je postao prvi proizvođač kave u Hrvatskoj koji je poslao kavu dronom sa željom da iznenadi udaljenog kavoljupca povodom jubilarnih 25 godina Ciglice.

Svjetioničar Ivica Prskalo na Babac je s obitelji doselio prije šest godina, a živi u svjetioniku koji je izgrađen 1874. godine. Ivica, koji se brine za sigurnost brodova i posade navodeći ih u naše luke, dan ne može zamisliti bez kave koja mu je ovoga puta dostavljena u termosici. Svježe pripremljena Ciglica tako je „preletjela“ do Babca koji je udaljen jednu nautičku milju od Pašmana. Ovaj neobičan let bilo je moguće pratiti i uživo na društvenim mrežama, a kako je sve to izgledalo možete provjeriti na Franck Hrvatska Facebook stranici. Priču su prenijeli i mediji.

Franck ovime na simboličan način slavi svoju Jubilarnu kavu koja je prvi put predstavljena 1972. te je ubrzo postala neizostavan dio svakodnevice u hrvatskim kućanstvima. Svoj današnji specifični oblik, odnosno vakuumirano pakiranje koje joj je osiguralo nadimak Ciglica, dobila je 1993. godine. Povodom 25 godina Ciglice, Franck je razvio i nedavno predstavio nove okuse mljevene kave, Jubilarna Intense i Jubilarna Sensual, te svim zaljubljenicima Jubilarne omogućio još širu paletu.

Novi okusi kombinacija su vrhunskih arabica i robusta iz Srednje i Južne Amerike, Afrike i Azije. Jubilarna Intense moćna je kava s prirodno prisutnim notama tamne čokolade i arome slatkastih začina, dok Jubilarnu Sensual karakteriziraju arome mliječne čokolade i lješnjaka.

Video možete pogledati ovdje: