Završeno žiriranje, sutra poznati pobjednici SoMo Borac nagrada

Oči agencija i klijenata uprte su u SoMo Borac jer nakon odrađenog žiriranja svi iščekuju vidjeti tko je pobijedio u jednoj od devet kategorija.

Još samo kratko vrijeme ostalo je do dodjele, koja će se održati online 12. listopada u 16 sati. Dodjela će se moći pratiti na SoMo Borac Facebook stranici i YouTube kanalu.

Ove godine SoMo Borac je imao rekordan broj prijava – čak 153, a najveći porast došao je iz Slovenije iz koje je u odnosu na proteklu godinu zabilježeno 50 posto više prijava. Kako je izgledalo žiriranje i kakvi su dojmovi nakon što je završeno otkrila je Milena Jakovljević iz DROM agencije.

“Jako sam ugodno iznenađena činjenicom da prethodna godina, iako je bila vrlo izazovna za sve nas, nije utjecala na kreativnost što smo jasno vidjeli kroz ovogodišnje SoMo Borac prijave. Mislim da imamo dosta prostora za napredak u tech kategorijama, dok su neke bile izvanserijske. Tu mislim prije svega na SoMo Social, SoMo Content i Somoritanac koje je bilo pravo zadovoljstvo ocjenjivati. Nekoliko se radova dosta istaknulo u odnosu na druge – jako me razveselilo što su našli svoj put do ovog natjecanja; njih sam i ranije primijetila i divila im se na društvenim mrežama. Sve u svemu, SoMo Borac i dalje okuplja najbolje digitalne radove u regiji”, rekla je Jakovljević.

Svoje dojmove je podijelio još jedan član žirija, Marko Jelovečki, iz agencije 404.

“Period u kojem živimo je izazovan, ali je imao snažan utjecaj na rast digitala što je vidljivo po rekordnom broju i kvaliteti prijava iz cijele regije. Utjecaj pandemije je i dalje jako prisutan pa ne čudi što se veliki broj agencija i brendova odlučio baviti društveno odgovornim temama, a samim time stvoriti nikad jaču konkurenciju u kategoriji Somoritanac. Veseli me vidjeti da kvaliteta digitalnih projekata raste iz godine u godinu i da se sve više pažnje posvećuje dugoročnom i kvalitetnom sadržaju, a ne jednokratnim aktivacijama. Veseli također i činjenica da ima sve više hrabrih i inovativnih projekata koji često otvore i neke teme o kojima se vrlo rijetko priča. Žiriranje je bilo inspirativno i zabavno i jedva čekam vidjeti finaliste budući da je u nekim kategorijama kvaliteta radova bila strašno izjednačena”, zaključio je Jelovečki.

Tko su ovogodišnji pobjednici otkrit će se u utorak u 16 sati na SoMo Borac Facebooku i YouTubeu.