Europska konferencija o informacijskoj pismenosti

Europska konferencija o informacijskoj pismenosti (ECIL: European Conference on Information Literacy) održat će se u Dubrovniku od 20. do 23. listopada 2014. godine.

CaptureEuropska konferencija o informacijskoj pismenosti (ECIL: European Conference on Information Literacy) održat će se u Dubrovniku od 20. do 23. listopada 2014. godine. ECIL je međunarodna konferencija nastala u organizaciji Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Odsjeka za upravljanjem informacijama Sveučilišta Hacettepe u Turskoj.

ECIL pokriva područja informacijske pismenosti, medijske pismenosti i cjeloživotnog učenja. Konferencija ima za cilj okupiti znanstvenike, informacijske stručnjake, medijske stručnjake, nastavnike, političare, poslodavce te ostale srodne stručnjake iz zemlje i inozemstva, a sve s namjerom razmjene znanja i iskustva o trenutačnim aktualnim temama, izazovima, teorijama i praksama.

Paul G. Zurkowski, začetnik novotvorenice „informacijska pismenost“, počasni je gost ECIL-a. U konferencijskom odboru sudjeluje više od sto uglednih stručnjaka iz šezdeset zemalja svijeta. Na drugim se kontinentima održavaju konferencije na temu “Informacijske pismenosti”, ali do sada nije postojala takva konferencija u Europi. Zbog toga je ECIL jedinstvena konferencija u Europi. Prva ECIL konferencija održana je 2013. godine u Istambulu okupivši 364 sudionika (znastvenike, knjižničare, medijske stručnjake, nastavnike, političare) iz više od 55 zemalja svijeta.

Okosnicu informacijske pismenosti predstavlja korištenje informacijskih izvora, alata za pretraživanje informacija, informacijskih usluga i svih povezanih tehnologija. Za ostale informacije i prijavu posjetite http://ecil2014.org/