Kampanja “Počeši s razlogom” odnijela najprestižniju nagradu Dana komunikacija

U sklopu Dana komunikacija, koji se odvijaju u Rovinju do 2. travnja, dodijeljene su nagrade Effie i MIXX najboljim agencijama i oglašivačima.

Na festivalu Dani komunikacija, koji su u Rovinj ove godine privukli rekordan broj od 2200 posjetitelja iz zemlje i regije, dodijeljene su nagrade Effie i MIXX za najbolje učinkovite i digitalne kampanje u Hrvatskoj u protekloj godini.

Za Effie, prestižnu nagradu za izvanredno i učinkovito tržišno komuniciranje, konkurirao je sveukupno 51 projekt, što je porast od preko 40% u usporedbi s prošlom godinom. Grand Prix i zlatnu nagradu Croatia Effie osvojili su Zagrebačka pivovara, primarna agencija BBDO Zagreb, medijska agencija Universal McCann i agencija Degordian za kampanju “Počeši s razlogom”. Zagrebačka je pivovara osvojila i zlatni Effie za kampanju “Naša mjesta su zakon” s primarnom agencijom BBDO, medijskom agencijom Universal McCann i agencijom Degordian. Zlatni Effie stigao je i u ruke Iskon Interneta s primarnom agencijom Señor i medijskom agencijom Mediacom za kampanju “I bogati plaču”.

Srebrom su nagrađene kampanja “Donesi mi Domaćicu” tvrtke Kraš, primarne i medijske agencije Real grupe i JoomBoos Videostar izdavačke kuće 24 sata, agencije Projektil i reklamne agencije Imago.

Kampanje koje su ove godine odnijele broncu bile su “Rollover” Hrvatskog Telekoma, primarne agencije McCann Zagreb i medijske agencije MediaCom Central Europe Zagreb, zatim kampanje “Osvoji Fiću u kafiću” Atlantic grupe, primarne agencije Fahrenheit i medijske agencije Atlantic media, “Tko kaže da ne mogu. SA ZABOM MOGU” Zagrebačke banke i primarne agencije Real grupa i medijske agencije MediaCom Central Europe Zagreb, “Božićna kampanja: Bijeg” tvrtke Tele2, primarne agencije Imago i medijske agencije Media Polis, “Shake&Take­” tvrtke Coca-Cola Adria, primarne agencije McCann Zagreb i medijske agencije Universal McCann, “Tvoje grlo je tvoja snaga” Krka-farme, primarne agencije Imago i medijske agencije Mediacom Central Europe Zagreb, “Signal White Now Glossy Chic” tvrtke Unilever Hrvatska te primarne i medijske agencije Mindshare.

Na temelju slogana “Ideje koje djeluju”, nagrada Effie dodjeljuje se za najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama na temelju kriterija učinkovitosti, tj. na temelju uspješnog povrata sredstava uloženih u marketinške kampanje.

Nagradu MIXX “Best in show” koja se dodjeljuje za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju osvojila je agencija Digitalist za kampanju Potraži spas u H1 za klijenta H1 Telekom. MIXX nagrade su dodijeljene i u kategoriji Brand awareness kampanja – “Out Of Office Awards 2016” agencija BBDO Zagreb   i Grayling za Hrvatsku turističku zajednicu.

Ostale MIXX nagrade

“Fresh Island Festival Lead Generation” agencije Degordian za klijenta Fresh Island u kategoriji “Direct Response And Lead Generation Campaign”, “SUPERTALENT 2016. – Više od TV showa” agencija Digitalist i Tellybug za klijenta Nova TV u kategoriji Cross Media Integration Campaign, “Ožujsko Pivo Social” agencije Degordian za klijenta Zagrebačka pivovara u kategoriji “Best social”, “Voziona” agencije Unex Grupa za ORYX Grupu u kategoriji “Best Branded Content”, “HRTMeteo” agencije SevenofNine za HRT u kategoriji Best Mobile, “Erste moćne online usluge za poduzetnike” agencije 404 za Erste&Steiermärkische Bank u kategoriji Best Media Strategy, “McDonald´s – Ljubav koja traje već 20 godina” agencija OMD Media, Innovo DDB, Drap i Komunikacijski laboratorij za Globalna Hrana. – McDonald´s Hrvatska u kategoriji Best Media Strategy, “Lino.eu redizajn” agencije web.burza (Burza) za Lino brand (Podravka) u kategoriji Best Website, “mHPB” agencije Infinum za Hrvatsku Poštansku Banku u kategoriji Best Tech & Innovation.