Brigada u akciji: Dječja bolnica Kantrida

Kako bi i teškim trenucima djeci vratili osmjeh na lice, Brigadiri su se ove godine odlučili na drugačiji božićni poklon radeći pritom ono što im ide najbolje. Odlučili su se unaprijediti kvalitetu prostora unutar dječje bolnice Kantrida, KBC-a Rijeka i tako razveseliti najmlađe pacijente.

Klinika za dječje bolesti Kantrida namijenjena je liječenju djece svih uzrasta iz čak tri županije, te osim svakodnevnih pregleda i terapija godišnje u njoj leži više od 4.000 djece. Klinika je započela s radom još 1962. god. useljenjem u zgrade koje su još od 1924. namijenjene oporavku i liječenju djece. Poboljšanje kvalitete prostora uglavnom ovisi o donacijama.

Brigadin tim tri je dana radio na preuređenju odjela laboratorija i pedijatrijske ambulante koji su bili u vrlo lošem stanju. Bojali su zidove, sanirali namještaj, zamijenili podne obloge, iscrtali dječje ilustracije na zidovima i uz pomoć partnera nabavili nove elemente namještaja kojima je stvoreno ugodnije okruženje za male pacijente i medicinsko osoblje.

Uz Brigadu, u ostvarenju ovog projekta pomogli su i njihovi partneri: Breza stolarski obrt, Dizajn Pod (Design floor), IV-graditeljstvo, Slaven Kosanović Lunar, M Arhitekti, Offertissima, Velinac.