7. Weekend Media Festival: regionalna komunikacijska industrija na jednom mjestu

Sedmi Weekend Media Festival, koji se održava od 18. do 21. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju, donosi iznimno bogat program predavanja, panela, radionica i prezentacija.

Weekend_2Sedmi Weekend Media Festival, koji se održava od 18. do 21. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju, donosi iznimno bogat program predavanja, panela, radionica i prezentacija. No, Weekend je ove godine mnogo više od konferencije, on je okupljalište svih koji imaju nove poslovne ideje i žele ih ostvariti na tržištima regije. Za članove HURA-e osigurana je posebna cijena kotizacije za festival.

„Svake godine na Weekendu se sklapaju novi poslovi. Svakako treba iskoristiti priliku koju pruža Weekend, a to je da u ležernoj atmosferi možeš doći do svakog koji nešto znači u regionalnoj komunikacijskoj industriji. Naravno, neizostavna je i dobra zabava“, najavljuje direktor festivala Tomo Ricov.

Panela i predavanja na Weekendu je mnogo, jer festival pokriva velik broj područja, ističe direktor programa Nikola Vrdoljak. „Cilj nam je omogućiti svakome da doživi Weekend na svoj način. Weekend ima mnogo lica i sami birate koje vam odgovara. Personalizirajte svoj festival“, poručuje Vrdoljak svima koji će ove godine doći u Rovinj.

Uz već najavljene intrigantne panele Otići ili ostati, Zašto financiramo startupe? i Mad Men vs. Math Men, veliki interessigurno će izazvati rasprave o novinarskim i medijskim temama. Dugogodišnji novinari i urednici će na panelu Što je ostalo od novinarstva u Hrvatskoj? pokušati odgovoriti na pitanje koji su ključni uzroci propadanja profesije, kakvo će novinarstvo preživjeti i može li uopće preživjeti. Urednici informativnih programa televizija iz regije će na panelu Zaustavite Reuters raspravljati o tome koliko vijesti nam uistinu treba, o broju kanala i informacija s obzirom na veličinu tržišta, gledanosti kablovskih televizija i o tome ciljaju li svi na istu publiku.

Jedan od zanimljivijih inozemnih predavača ove je godine Scott Morrison, koji će otkriti šest ključnih stvari što ih je naučio radeći za neke od najvećih svjetskih kultura kao što su „Just Do It“, „Nothing is Impossible“ te „Only the Brave“. Morrison stiže u Rovinj neposredno nakon izlaska nove marketinške hit knjige “Hacker, Maker, Teacher, Thief: Advertising’s Next generation”, kojoj je suautor, kao član Creative Social skupine svjetskih kreativnih direktora i osnivača biznisa.

Treću godinu zaredom, Weekend i HURA nastavljaju i s BalCannes revijom najboljih agencijskih projekata iz šest zemalja regije, za koju prijave traju do 1. rujna, a za više informacija posjetite www.balcannes.com. Ponovno će biti dodijeljene i nagrade SoMo Borac za najbolje projekte u društveno-mrežnom i mobilnom svijetu. Prijave traju do 5. rujna na www.somoborac.com. Weekend će i ove godine za 300 studenata iz cijele regije omogućiti praćenje svih predavanja, panela i prezentacija bez plaćanja kotizacije kako bi mogli stjecati dragocjena znanja o modernom poslovanju i komunikacijskoj industriji.

Na 7. Weekend Media Festivalu očekuje se oko 4000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca iz Hrvatske, zemalja regije, ali i ostalih europskih zemalja te Sjedinjenih Američkih Država. Prijave za ovogodišnji festival već su započele na www.weekendmediafestival.com