Agencija Abrakadabra promijenila ime i vizualni identitet – od danas posluje pod imenom Komunikacijski laboratorij

Rebranding agencije potaknut je promjenama uslijed dugoročnog promišljanja poslovanja i planova za budućnost.

KomLab-logo

Rebranding agencije potaknut je promjenama uslijed dugoročnog promišljanja poslovanja i planova za budućnost.

Nakon što je prošle godine obilježila prvih, vrlo uspješnih deset godina rada, ove godine agencija Abrakadabra je odlučila i u potpunosti okrenuti novu stranicu. Tako od danas agencija djeluje pod nazivom Komunikacijski laboratorij, a novo ime prati svježi vizualni identitet s kojim kreće u sljedeće razdoblje djelovanja.

Rebranding agencije potaknut je prvenstveno dugoročnom promišljanjem poslovanja i konstantnim prepoznavanjem kretanja u industriji koja se onda primjenjuju u svakodnevnom poslovanju. Formiranje Komunikacijskog laboratorija direktan je odgovor na tendenciju integriranja usluga u polju odnosa s javnošću, rušenja barijera između online i offline komunikacije, kao i sve fluidnije granice između industrija odnosa s javnošću, marketinga i digitalnih komunikacija.

Manuela ŠolaManuela Šola, direktorica i vlasnica Komunikacijskog laboratorija rekla je: “Današnje tržište odnosa s javnošću nameće integraciju usluga te spoj tradicionalnih i inovativnih alata kao imperativ u upravljanju brendovima. Mi smo kao agencija uvijek bili među prvima koji smo primjenjivali nova saznanja u svom djelovanju, a ovaj put to isto radimo u okviru agencije. Dakako, ovo nije prvi put da to radimo. Prije pet godina smo tako prepoznali tendenciju odabira agencija koje su regionalno prisutne, pa smo u skladu s time otvorili ured u Srbiji. Taj potez pokazao se sjajnim pa tako intenzivno radimo na daljnjem širenju.”

Promjena imena i identiteta samo su nastavak ranijih promjena i događanja. Krajem prošle godine, agencija je postala prva agencija za odnose s javnošću koja je primljena u članstvo Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA). Uz to, početkom ove godine sestrinska agencija Ping Pong pripojena je Komunikacijskom laboratoriju kao dio njegove integralne cjeline.

Trendovi u komunikacijskom biznisu mijenjaju se brže nego ikad, a apsolutni prioritet je prepoznati nadolazeće promjene, reagirati i prilagoditi se. Jako smo uzbuđeni što ćemo vlastitim primjerom biti pokazatelj promjena i dodatno ojačati imidž inovatora kojeg agencija predstavlja na tržištu,” dodala je Manuela Šola.

Promjene tako neće stati ovdje, pa i bliska budućnost nosi velike pomake. Osim usmjerenja na susjednu Srbiju, ove godine agencija dalje širi svoje djelovanje u regiji pa do trećeg kvartala planira otvoriti vrata ureda u Sloveniji i time se dodatno se otvoriti prema okolnim tržištima.

Podsjetimo, Komunikacijski laboratorij je nezavisna regionalna agencija za tržišno komuniciranje, odnose s javnošću, upravljanje digitalnom komunikacijom i organizaciju događaja. Osnovana je 2004. godine pod imenom Abrakadabra integrirane komunikacije i u potpunom je domaćem vlasništvu. Agencija pruža komunikacijsku potporu svojim klijentima iz dva regionalna ureda, Zagreba i Beograda. Agencija je član brojnih strukovnih udruga u zemlji i u svijetu, poput međunarodne mreže nezavisnih agencija Novum Worldwide, strukovne udruge koja okuplja djelatnike iz područja odnosa s javnošću HUOJ te Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA).

Za više informacija o Komunikacijskom laboratoriju, posjetite službenu web stranicu www.komunikacijskilaboratorij.com.