Agencija Drap osvanula u novom ruhu

Uvijek zaigrani Drap, nakon devet godina plovidbe digitalnim vodama pod istom zastavom, odlučio se poigrati svojim vizualnim identitetom i otisnuti u nove izazove.

Glavni “krivac” za novo ruho Drapa je Mireldy design studio, na čelu s Art direktoricom Imeldom Ramović.

“Rad na vizualnom identitetu agencije Drap krenuo je istraživanjem o njihovoj percepciji unutar industrije komunikacija, a nastavio se vlastitim promišljanjem o vrijednostima te pripremom za razgovor s osnivačem, voditeljima i zaposlenicima. Dominantan osjećaj mogao se opisati u dvije riječi: Profesionalnost i Igra”, objasnila je Imelda Ramović. “Drap je po mnogočemu pionir hrvatske digitalne scene, jedan od subjekata koji postavlja trendove. Svi zaposlenici teže pomicanju vlastitih granica i u tome su vrlo ozbiljni i profesionalni. Vidljiva je odgovornost prema poslu, ali i prema sebi. S druge strane, tu je stalno prisutni osjećaj gotovo dječje zaigranosti koja za ruku drži pozitivnu energiju. Zato je osnovna ideja bila napraviti vizualni identitet koji će objediniti te, s jedne strane komplementarne, a s druge kontrastne, osobnosti agencije Drap.”

Kao bitan dio, svakako treba istaknuti web stranicu www.drap.agency na kojoj je Mireldy studio u potpunosti implementirao cjelokupni vizualni identitet te time okrunio kompletan branding. Za UX/UI weba zaslužan je njihov stalni suradnik, dizajner Filip Gjurin.

Šira paleta usluga i bolje pozicioniranje na globalnom tržištu bili su dovoljna izlika za ovaj potez. “Novim identitetom dobili smo vrlo ekspresivan jezik za vizualnu komunikaciju, a ne samo jednokratnu poruku.”, rekao je Davor Runje, osnivač agencije. “Mi smo prije svega tehnološka kompanija. Naša kompetitivna prednost bazira se na poznavanju novih tehnologija i medija te proaktivnom traženju načina da unaprijede poslovanje naših klijenata. Jedna takva tehnologija je strojnom učenje pomoću koje možemo napraviti strojeve koji ne samo da samostalno voze aute, nego i pišu poeziju, komponiraju i slikaju. Potencijalne aplikacije ove tehnologije spektakularne su i vjerujem da će drastično transformirati naše društvo. Osmislili smo nekoliko projekata za dugogodišnje klijente i nadam se da će nam ova godina biti najuzbudljivija do sada.”

Ipak, ono bitno što Drap čini Drapom nisu i neće mijenjati. Ispod površine i dalje ostaju razigranost, harmonična različitost Drapovaca i težnja ka pomicanju vlastitih granica učenjem i pozitivnim stavom.

Kompletan branding možete pogledati na: www.behance.net/Mireldy