Agencija TBWA\ZAGREB ugostila KANES

Kultura Futura – udruga umjetnika novog doba uspješno je organizirala godišnju Konferenciju aktera na elektroničkoj sceni KANES 2016.

tbwa3Konferencija je pred mnogobrojnim sudionicima održana u prostorima marketinške agencije TBWA, pokrovitelja događanja. Polaznici Konferencije mogli su od vodećih imena elektronike kao što su Blacksoul, Ivan Komlinović, DANCElectricPHILIPE, Arsen Pavešić, Nikola Fuchkar, Damir Ludvig iz prve ruke čuti sve o trenutnoj situaciji na domaćoj sceni te koji su izazovi pred njezinim dionicima u budućnosti.

Goran „DJ Go Cut“ Vlajić, glavni organizator konferencije istaknuo je:

„Zadovoljan sam interesom koji je pobudila konferencija jer nam daje do znanja da je ljudima itekako stalo do opstanka elektronske scene na čemu mi godinama predano radimo. Pozitivni odjeci govornika i publike su prijeko potreban poticaj za nastavak rada na poboljšanju stanja na sceni“.

Sadržajni cjelodnevni program bio je sastavljen od pet okruglih stolova i to na temu uloge organizatora na elektroničkoj sceni, rasta medija specijaliziranih za elektroniku, rast i razvoj afterparty scene, pozitivnih pomaka u domaćoj diskografiji te povratku vinila na sceni elektroničke glazbe. Održana je i DJ radionica na gramofonima, koju je vodio DJ Venom, a okupljeni su mogli sudjelovati u raspravama u kojima su, između ostalih sudjelovali i Damir Cuculić (Top DJ Mag), Josip Ćurković iz portala Deejay.hr, DJ Max s Hrvatskog Radija, te Eugen Juriček i Lucija Brailo iz portala Mixmag.

Senad Mehdin, generalni direktor TBWA Zagreb prokomentirao je KANES 2016 sljedećim riječima:

„TBWA je disruptivna kompanija, što znači da kontinuirano nastojimo unijeti promjene u način na koji funkcionira marketinška industrija. Istu ulogu ima i elektronika na području glazbe, stoga je za nas logično i vrlo važno partnerstvo kojem se sa zadovoljstvom odazivamo“.