Ben Fogle, globalno poznati istraživač i tv zvijezda, dolazi u Hrvatsku

Globalno poznati istraživač i tv zvijezda, ovogodišnji je govornik na Greencajt festivalu.

Britanski televizijski novinar svjetskog glasa, istraživač i autor, Ben Fogle, prvo je veliko programsko ime koje najavljuje četvrti Greencajt festival u Zagrebu. Festival koji je postao sinonim za promicanje održivosti i zelene budućnosti, ugostit će Foglea kao jednog od ključnih govornika koji će podijeliti svoja iskustva predavanjem na temu Wild: back to the roots.

Priznati borac za očuvanje prirode poznat je po svojoj strasti prema istraživanju divljine i promicanju očuvanja okoliša kroz svoje projekte, knjige i televizijske emisije. Kroz popularni serijal Ljudi od divljine, kojeg smo gledali na našoj televiziji, Fogle je putovao svijetom, upoznao izazove suvremenog načina življenja u preko 50 zemalja svijeta, kako bi predstavio ljude koji su napustili gradski život i započeli život u skladu s prirodom.

Ben je i pasionirani avanturist, čovjek koji je preveslao Atlantik, popeo se na Mount Everest, preživljavao u indijskim Himalajama, cijelo vrijeme stavljajući u fokus susrete s pojedincima i zajednicama koje su ga duboko dirnule i promijenile njegovu perspektivu u životu. Svoje dugogodišnje iskustvo i put koji sam do sada prošao, pokušat ću zanimljivim predavanjem podijeliti s publikom Greencajt festivala. Već sam imao prilike posjetiti Hrvatsku koja je prekrasna zemlja i posebno se radujem ovom povodu, izjavio je Ben Fogle.

Fogleov dolazak na festival potvrđuje značaj ovog projekta kao platforme za edukaciju, inspiraciju i promicanje održivog načina života. Prepustite se priči o hrabrosti, promjenama i divljoj strani svijeta ispričanoj sa strašću i poštovanjem prema prirodi iz osobne perspektive ovog velikog autora. Zasigurno je ovo jedno od predavanja koje će potaknuti mnoge da razmišljaju o vlastitim koracima prema održivom načinu života, u skladu s prirodom.

Festival se već četvrtu godinu za redom održava u Zagrebu, okupljajući sve zainteresirane aktere koji pokušavaju dati odgovor na pitanje: kako živjeti i raditi održivije? Greencajt festival postaje sve važniji događaj u regiji, ne samo zbog impresivnog popisa govornika poput Bena Fogla, već i zbog svog velikog angažmana u podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša, kao i  važnosti ESG-a u svim segmentima društva.

Trodnevna međunarodna konferencija održat će se od 22. do 24. svibnja, na novoj lokaciji Zagrebačkom Velesajamu, u paviljonu 13. Nikad bogatiji program kroz tri dana održavanja predstavit će brojne panele i predavanja, a early bird ulaznice za konferenciju dostupne na službenoj stranici. Sve informacije i vijesti o Greencajt festivalu dostupne su na službenim kanalima: Greencajt.hr , Greencajt FB, Greencajt IG.