Bilježimo se sa štovanjem!

14. - 16. 11. 2014. Hrvatska javnobilježnička komora (HJK) stručnim je skupom obilježila 20. obljetnicu javnobilježničke službe u Hrvatskoj.

HJK_20g_loho_HURA14. – 16. 11. 2014. Hrvatska javnobilježnička komora (HJK) stručnim je skupom obilježila 20. obljetnicu javnobilježničke službe u Hrvatskoj.

Statusgrupa je odabrana na natječaju i povjerena joj je uloga cjelokupne organizacije i vizualnog identiteta događanja.

Svečani dio obljetnice započeo je u petak 14. 11. 2014. domjenkom u palači Dverce, u subotu 15. 11. 2014. radni dio skupa održan je u hotelu Westin, a navečer svečana večera u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Pokrovitelj 20. obljetnice bio je predsjednik Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskog sabora i gradonačelnik grada Zagreba.

Događaju je nazočilo oko 300 sudionika, a među njima su bili i predsjednici i notari iz 17 zemalja Europe. Predstavljena je i monografija „Hrvatsko javno bilježništvo“ čiji je glavni urednik Ivan Maleković.

Skup je otvorila Lucija Popov, predsjednica HJK, a hrvatske su kolege pozdravili i predstavnik Međunarodne unije latinskog notarijata (UINL) talijanski notar Mario Miccoli te predstavnik Vijeća notarijata Europske unije (CNUE) Jean Tarrade. Od govornika ističemo Branka Hrvatina, predsjednika Vrhovnog suda RH te Jakšu Barbića, akademika i potpredsjednika HAZU.

Statusgrupa je osmislila i prigodan logotip, a samo uređenje prostora je obogatila i „živa“ scenografija“ – srednjovjekovni notar koji je uzvanike pozdravljao te ručno potpisivao certifikate o sudjelovanju.

Film o 20. obljetnici HJK pogledajte ovdje