Brigada, dio Bruketa&Žinić OM grupe, ojačava produkt dizajn tim

Timu agencije Brigada odnedavno se pridružila nagrađivana produkt dizajnerica Vlatka Leskovar.

portret vlatkaTimu agencije Brigada odnedavno se pridružila nagrađivana produkt dizajnerica Vlatka Leskovar. Vlatka je magistrirala industrijski dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Do sada se bavila produkt i grafičkim dizajnom te uređenjem interijera, s posebnim afinitetom prema dizajnu koji motivira na nova iskustva, učenje i aktivnost osobe kao korisnika.

Tako se još kao studentica u stručnoj javnosti istaknula konceptom (De)materijalizirana uspomena: Mlinci. Riječ je o valjku za mlince koji je dizajniran kao poluproizvod, a svoj puni smisao ostvaruje kada se osoba koja ga poklanja kao suvenir aktivno uključi u prenošenje osobnih iskustava i naučenih vještina kao cjelovitog turističkog doživljaja.

S navedenim je konceptom sudjelovala na projektu Hungry designers u okviru platforme Design tourism Hrvatskog dizajnerskog društva. Isti je rad selektirao i žiri Ghost projekta na međunarodnom natječaju za izložbu Društvene inovacije na posljednjem Mikser festivalu u Beogradu. Leskovar je osvojila i prvu nagradu u kategoriji za mladog dizajnera s kolekcijom namještaja GEMMA na natječaju Kvrga Era Grupe.

Vlatka je značajno pojačala naš produkt dizajn tim.”, rekao je kreativni direktor Brigade Damjan Geber i dodao: “Bitno nam je potpuno promišljati prostorne koncepe, a dizajn namještaja i ostalih elemenata koji se smještaju u arhitektonski projektiran prostor ključan su dio tog procesa. Svaki jedinstven prostor osim jedinstvene arhitekture zaslužuje i jedinstven namještaj, rasvjetu i ostale dodatke.”, istaknuo je Geber.

Uz rad na specifičnim projektima, Brigada će se sada moći više posvetiti dizajnu namještaja i ostalih komplementarnih proizvoda kao jednome od ključnih segmenata razvoja agencije u 2015. godini.