Brigada u finalu World Interior News natjecanja

Agencija Brigada, dio grupacije Bruketa&Žinić OM, u finalu je natjecanja World Interior News koje nagrađuje najbolje dizajnirane prostore kroz kategorije kao što su stanovi, uredi, dućani, restorani, hoteli i muzeji.

culture_of_smoking_1Agencija Brigada, dio grupacije Bruketa&Žinić OM, u finalu je natjecanja World Interior News koje nagrađuje najbolje dizajnirane prostore kroz kategorije kao što su stanovi, uredi, dućani, restorani, hoteli i muzeji. Dizajn izložbe Kultura pušenja: od tabua do tabua Gliptoteke HAZU našla se tako uz bok nekima od najbolje dizajniranih svjetskih izložbenih prostora poput Rijksmuseuma i Marfa Contemporary Gallery.

World Interior News (WIN) je sestrinska publikacija World Architecture News, vodećeg internetskog izdavača na području arhitekture, a od 2010. godine kada je pokrenut WIN je postao značajna internetska publikacija koja prati recentne i inovativne projekte na području oblikovanja interijera diljem svijeta.

WIN-ov godišnji natječaj ove su godine žirirali ugledni stručnjaci: Rabih Hage projektirao je TGV željezničku postaju Paris Montparnasse i Nantes te francuski paviljon za Seville Expo i dobitnik je nagrade za najboljeg dizajnera interijera 2004. od strane British Interior Design Association. Sally Mackereth se nedavno našla na listi šest najboljih londonskih arhitekata prema online magazinu Daily Telegrapha, The Luxury. Perparim Rama bio je konzultant za londonske Olimpijske igre 2012. i voditelj projekta za Plan urbane regulacije grada Londona. Sean Hatcher dizajnirao je unutrašnjost nagrađivanog talijanskog sjedišta Max Mare i T-Mobileovo globalno sjedište u Bonnu. Juliet Kinsman glavna je urednica publikacije Mr & Mrs Smith, globalnog vodiča kroz najbolje boutique hotele. Afroditi Krassa je dizajnerica prostora koju je magazine Elle Deco proglasio najboljom u 2010. godini. Clementine Rodgers osmislila je Barbecoa restoran Jamiea Olivera i osvjetljenje interijera Canterbury katedrale.

Evo kako je žiri komentirao Brigadin rad:

Izložba “Kultura pušenja: od tabua do tabua” zaintrigirala nas je zbog “teške” tematike. Dizajneri su se odlučili za prilično pametan pristup kako bi kreirali prostor unutar prostora sa zanimljivim načinom izlaganja izložaka. Dizajn je dosljedan i oslobođen predrasuda vezanih uz temu pušenja.

http://backstage.worldarchitecturenews.com/worldinteriorsnews/project/the-culture-of-smoking-from-taboo-to-taboo/?source=sector&selection=shortlist