Britanci Dane komunikacija uvrstili među najbolje evente na svijetu

Inovativnost Dana komunikacija prepoznata je u jakoj kategoriji Best Longstanding Association Event, čime se HURA-in i IAB-ov festival plasirao među finaliste koji će ishod natjecanja saznati u listopadu.

Dani komunikacija, koje organiziraju neprofitne udruge Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) i IAB Hrvatska (Udruga za interaktivni marketing), poznati su diljem regije po okupljanju važnih sudionika komunikacijske industrije i kreiranju posebnih događaja s ciljem učenja, povezivanja, osmišljavanja najboljih praksi i poticanja pozitivnih promjena u struci, pritom ostvarujući sjajne rezultate. No sada je out of the box pristup, jedinstvenu festivalsku ponudu, provokativnu produkciju te visokokvalitetnu organizaciju Dana komunikacija potvrdio i britanski The Association Excellence Awards, koji je ovaj festival uvrstio u globalni popis finalista kategorije Best Longstanding Association Event.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Osnovana 2014. godine, Association Excellence nagrada već niz godina izdvaja najbolje svjetske prakse organizacija, udruženja i udruga raznolikog spektra struka. Okupljajući izvanredne stručnjake raznih struka u jedinstven žiri, ova organizacija prepoznaje pojedince, timove i inicijative te ističe izvrsnost onih koji svojim naporima stvaraju bolju zajednicu tako što djeluju za dobrobit svoje struke te njihovih članova, klijenata i šire zajednice.

Damir Ciglar, član Organizacijskog odbora; Dunja Ivana Ballon, izvršna direktorica te Davor Bruketa, predsjednik Uprave HURA-e na Danima komunikacija, foto: Matija Habljak/PIXSELL

“The Association Excellence Awards podiže standarde. Označava dobre prakse, inovativne pristupe te na taj način potpomaže razvijanje i poboljšavanje cjelovitih sektora različitih struka. Naći se na popisu finalista izvrsna je vijest za odabrane, ali svima koristi saznanje da mogu dosegnuti zvijezde”, izjavio je Lesley Mcleod (CEO, Association for Project Safety).

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Dunja Ivana Ballon, direktorica Dana komunikacija, koji konkuriraju za pobjednika u kategoriji Best Longstanding Association Event, prokomentirala je: “Ovo međunarodno priznanje našem neobičnom festivalu dokaz je da učenje može biti kreativno i inovativno, a lijepo je čuti da se o nama priča daleko izvan hrvatskih granica. Energija našeg festivala je posebna i drugačija – njome želimo ukazati na važnost naše industrije, a posebice na fantastične ljude i tvrtke koje su njezinim dijelom.”

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ishodi natjecanja bit će poznati u listopadu, kada će pobjednici biti proglašeni u londonskom Kia Ovalu.