Bruketa&Žinić OM među 17 vodećih svjetskih neovisnih agencija

Reklamna agencija Bruketa&Žinić OM uvrštena je u ovogodišnje specijalno izdanje britanskog Campaign magazina o vodećim svjetskim neovisnim agencijama koje je objavljeno 10. travnja.

WLIA 14 coverReklamna agencija Bruketa&Žinić OM uvrštena je u ovogodišnje specijalno izdanje britanskog Campaign magazina o vodećim svjetskim neovisnim agencijama koje je objavljeno 10. travnja. Publikacija The World’s Leading Independent Agencies 2014 uređena je kao serija inspirativnih tekstova sedamnaest agencija s raznih strana svijeta, za koje je uredništvo ocijenilo da predstavljaju autoritet u industriji tržišnih komunikacija. Tako su se uz hrvatsku agenciju Bruketa&Žinić OM na listi našle primjerice Atomic London, 180 China, Peralta Sao Paulo, japanska Mori Inc., švedska agencija Stendahls i druge.

U uredništvu je surađivalo vodeće svjetsko udruženje neovisnih agencija thenetworkone čiji je predsjednik i osnivač Julian Boulding ovom prilikom izjavio: “Namjera nam je ovom publikacijom demonstrirati vrijednosti, talent i uzbuđenje s kojima najbolje neovisne agencije rade, kako razvijaju svoje poslovanje i reagiraju na ova izazovna vremena. Sve agencije u publikaciji imaju za reći nešto izazovno, radikalno i inovativno, vođene su sa strašću, predanošću i spremnošću na promjene i s energijom da rastu kroz vlastite napore, radije nego preuzimanjem konkurenata.”

Campaign je vodeći britanski tjednik o oglašavanju poznat i kao the Bible of British adland, a izlazi od 1968. godine. Uz tiskanu publikaciju, ovom prigodom su kreirali i zasebnu web stranicu www.leadingindependents.com. Agencija Bruketa&Žinić OM je u proteklih godinu dana, također kao jedina iz Hrvatske, objavljena i u američkom AdvertisingAge magazinu koji joj je dodijelio titulu Best International Small Agency 2013.

Bruketa&Žinić OM je grupa agencija za tržišno komuniciranje sa sjedištem u Zagrebu i uredima u Beču, Bakuu (Azerbajdžan) i Beogradu (Popular Bruketa&Žinić OM), a dio grupe su brand konzultanti Brandoctor, digitalna agencija Brlog i studio za prodajne, uredske, stambene i izložbene prostore, produkt dizajn i arhitekturu – Brigada.