Bruketa&Žinić&Grey dobili priznanje za upravljanje razvojem ljudi

Prvo mjesto na natjecanju "Najbolje regionalne HR prakse" osvojili su za novi proces razvoja ljudi u čijem su dizajnu, pod vodstvom HR-a, sudjelovali svi zaposlenici

Agencija Bruketa&Žinić&Grey počela je prije godinu dana razvijati novi proces upravljanja razvojem zaposlenika. Pod nazivom Biž&Bob ovaj je proces pobijedio na natjecanju “Najbolje regionalne HR prakse” u okviru konferencije HR Days koju organizira portal Moj Posao. Nagrada je to koja se dodjeljuje organizacijama, timovima i pojedincima za upravljanje ljudskim potencijalima, a natječu se uspješni projekti koje su tvrtke implementirale u svoje poslovanje.

Neslužbenog naziva Biž&Bob, ovaj proces agencije Bruketa&Žinić&Grey specifičan je po tome što su zaposlenici kroz svoje prijedloge doprinijeli njegovom kreiranju, a dizajnirala ga je agencijska voditeljica ljudskih resursa Mojra Dautović. “Biž” iz naziva dolazi od imena agencije, a “Bob” je skraćenica za softver HiBob uz pomoć kojeg rade. O uspješnosti ovog pristupa govori činjenica da je Biž&Bob proces među zaposlenicima prepoznat kao najveće poboljšanje u odnosu na prethodnu godinu.

Prijavili smo projekt koji jasno demonstrira kako sudjelovanje zaposlenika u dizajnu HR procesa dovodi do iznimno velikog stupnja prihvaćanja novih praksi, što je često teško osigurati kada uvodite nešto potpuno novo u organizaciju. Nije važno samo kakav smo proces uspostavili, nego način na koji smo to učinili, a za nas se u srži toga nalaze inkluzivno vodstvo i participativno donošenje odluka, pojasnila je Mojra Dautović iz agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Mi smo kreativna agencija i vjerujemo kako kreativnost uvijek čini razliku pa smo tako pristupili i vlastitim HR procesima. Drago nam je da je to prepoznala stručna javnost. Naš je vizualni identitet ružičaste boje, no svjesni smo da nije sve ružičasto i radimo na tome, izjavio je Nikola Žinić, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Nagradu dodjeljuje portal MojPosao od 2010. godine, a od 2022. natjecanje se proširilo na cijelu regiju. O pobjednicima odlučuju istaknuti članovi HR zajednice i publika, a dodjela se održala u okviru konferencije HR Days u Rovinju.