Cannes Lions poziva na promjene!

See It Be It, inicijativa Cannes Lions, koja podupire veću zastupljenost žena u kreativnoj industriji, traži kandidate za 2016

CL-LOGO-AZUR

See It Be It, inicijativa Cannes Lions, koja podupire veću zastupljenost žena u kreativnoj industriji, traži kandidate za 2016.

Od 2014, kad je pokrenut, See It Be It okuplja žene sa velikim kreativnim potencijalom iz cijelog svijeta, poziva ih da sudjeluju u Cannes Lions u jedinstvenom, inspirativnom programu osmišljenom kako bi ubrzao njihovu karijeru. Kroz tjedan dana trajanja festivala pod mentorskom su kapom vodećih ljudi iz industrije, slušaju vrhunske stručnjake, promatraju žiriranje i stvaraju nove kontakte.

Sudionici prijašnjih godina napredovali su na visoke pozicije, gdje se i dalje zalažu za jednakost u industriji. Inicijativa za povećanjem pozitivnih učinaka ovog programa stoji iza mnogih novosti u programu za 2016. godinu, poput:

  • Novoimenovani See It Be It ambasador
  • Kratak brief uživo, na temu rješavanja problema rodne neravnoteže
  • Dulje trajanje, dodatne lokacije i sudjelovanje stručnjaka iz područja zdravstva, inovacija i zabave.

“Nedovoljnu zastupljenost žena u industriji dobila je ogromnu pažnju u posljednje dvije godine, ali, kako bi se vidio napredak, ne možemo sjediti prekriženih ruku i ništa ne raditi”, rekao je CEO Lions Festivala, Philip Thomas. “Želimo razviti više karijera žena kreativaca preko inicijative See It Be It,  Pogledajte It Be, naglašavajući jaz na najizravniji mogući način, pazeći istovremeno da problem ostane u centru pažnje.”

Kako se prijaviti?

Žene zaposlene na mid- i senior- pozicijama u firmama iz kreativne industrije, koje žele postati dio See It Be It programa, za više informacija, pregled svih kriterija i prijavu mogu posjetiti canneslions.com/seeitbeit. Prijave se zatvaraju 1. travnja 2016. godine.

U skladu sa 3 specijalna festivalska događanja – Lions Innovation, Lions Health i Lions Entertainment i sa željom da se pronađe što više žena u kreativnoj industriji ove godine, ove godine će se aktivno tražiti žene za rad u industriji.

15 sudionica dobit će priliku sudjelovati u četverodnevnom programu, dobiti festivalsku akreditaciju, plaćen put i smještaj.