Davor Bruketa predsjedava žirijem Luxembourg Design Awards

Međunarodno natjecanje Luxembourg Design Awards, koje organizira Design Luxembourg, održat će se 12. lipnja 2019. u luksemburškome Neimënster centru, a najbolje radove s područja dizajna i komunikacija bira i Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey, koji je ujedno i predsjednik žirija.

Time se pridružio društvu koje čini sedam istaknutih osoba iz svijeta dizajna: Ana Loporcaro (Luksemburg), luksemburška ambasadorica dizajna prema inicijativi Design for Europe; Indrė Klimaitė (Berlin), grafička dizajnerica, istraživačica, predavačica i osnivačica studija Illegal i KlimaiteKlimaite; Mike Kus (V. Britanija), dizajner specijaliziran za brending, grafički i web dizajn, ilustraciju i fotografiju; Olaf Recht (Luksemburg), produkt dizajner specijaliziran za dizajn namještaja, unutrašnje uređenje, brend i marketinške strategije; Severin Filek (Austrija), direktor Design Austria te Teresa Sdralevich (Belgija) slobodna dizajnerica, ilustratorica i autorica nekoliko slikovnica za odrasle i djecu.

Foto: Aleksandar Selak

Kada su me iz Design Luxembourga zamolili da organiziram žiri za Design Awards 2019, imao sam nekoliko imena na umu. Jedno od prvih bio je Davor Bruketa jer sam ga putem YouTube platforme vidio kako predaje na međunarodnom Strategy Slamu 2018. u Beču. Bio sam zadivljen projektom Tunel te njegovim inspirativnim, karizmatičnim, no prije svega  skromnim i mudrim nastupom. Jako smo sretni što je ove godine s nama”, rekao je Gilles Gardula, organizator.

Davor Bruketa inače je stalni član New York Cresta Awards žirija, a ranije je žirirao i druga prestižna natjecanja na području komunikacija kao što su Red Dot, D&AD London, Art Directors Club New York, New York Festivals, Graphis, Young Guns, Hiiibrand. Također, prvi je iz jugoistočne Europe predsjedao žirijem London International Awards.