Davor Bruketa žirira na London International Awards

Davor Bruketa, kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM, krajem rujna odlazi u Las Vegas gdje će po drugi put biti član žirija London International Awards (LIA). Među komunikacijskim stručnjacima ovo natjecanje slovi kao jedno od uglednijih, a postoji od 1985. godine i ističe se kao međunarodna ikona kreativne izvrsnosti. Zaradili su poštovanje upravo zahvaljujući sastavu žirija kojeg čine eminentni autori iz industrije, kao i zahvaljujući procesu ocjenjivanja radova u kategorijama oglašavanja, dizajna i digitalnih medija.

LIA nastoji sastaviti žiri kojeg će činiti već afirmirani kao i mlađi i perspektivni kreativci iz cijelog svijeta. Bruketu smo prvi put pozvali 2007. godine i tada je zaradio poštovanje ostatka žirija svojim istovremeno razboritim i strastvenim pristupom, pa smo ga odlučili pozvati ponovno”, kazala je osnivačica i predsjednica organizacijskog odbora LIA-e Barbara Levy.

London International Awards sastoji se od nekoliko žirija. Za LIA-u ove godine žiriraju primjerice Steve Back, kreativni direktor Ogilvy and Mather Singapore, agencije broj jedan u svjetskoj Ogilvy mreži i na cijelom azijskom području. Backovi recentniji projekti uključuju integrirane kampanje za Toyotu i Sony. Anna Fawcett je izvršna producentica Filmgraphics Entertainment među čijim projektima su legendarni spotovi za Nike s Michaelom Jordanom ili serija Visa reklama s Richardom Gereom i Jackie Chanom itd. Nick Law je Global Chief Creative Officer u njujorškoj digitalnoj agenciji R/GA gdje je zadužen za Nike, a prije je radio za ugledne brending agencije FutureBrand i Pentagram. Deborah Adler specijalizirana je za dizajn ambalaže i nekadašnja je bliska suradnica Miltona Glasera. Mark Tutssel je Global Chief Creative Officer u Leo Burnett Worldwide, višestruki je Canneski pobjednik, a stručni časopis Campaign Magazine proglasio ga je svjetskim kreativnim direktorom broj jedan.

Osim u Las Vegasu, Bruketa je nedavno bio član žirija korejskog AD Starsa, stalni je član žirija njujorške Creste, a do kraja ove godine sudjelovat će i u žiriju ukrajinskog festivala u organizaciji All-Ukrainian Advertising Coalition.