Degordian je lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Nastavljajući organizacijsko restrukturiranje nakon nedavnog repozicioniranja na tržištu iz strateško-kreative u digital-first agenciju, Degordian je donio stratešku odluku da svim svojim unitima omogući da se pozicioniraju u podbrandove pod umbrellom svog poznatog i na tržištu etabliranog branda. Danas je lansiran prvi njihov brand. Upoznajte Builtt – development agenciju!

Tko je Builtt?

Builtt je development agencija Degordiana, ujedno njihov Digital Production odjel, koji je početkom ove godine značajno osnažen akvizicijom srpske e-commerce tvrtke Shopycode. Tim mergerom nastao je vrlo snažan IT igrač na tržištu specijaliziran za tri područja u: e-commerce, website te product development.

Digital Production odjel, unatoč globalnoj krizi u IT svijetu, ove je godine ostvario rast od 31 % u odnosu na prošlu godinu, čemu je uvelike pridonijela i sama akvizicija. Stvaranjem spin-off branda, ovaj će se odjel moći dodatno specijalizirati i fokusirati na ostvarenje svoje vizije: biti najbolji svjetski dev shop.

Koje područje usluga pokriva Builtt?

Ovim potezom, Degordianova digitalna produkcija imat će mogućnost snažnije se pozicionirati na tržištu kao leader specijaliziran u navedena tri područja developmenta, a istovremeno će djelovati pod Degordian umbrellom, što im daje kredibilitet jer se radi o agenciji koja na regionalnom tržištu djeluje već gotovo 15 godina.

Kada govorimo o tri vertikale Builtta – ecommerce, website te product development, ekspertiza je neupitna. Naime, Degordian svoj development odjel specijaliziran za izradu web stranica i producta jedna od usluga koje također nude, a potvrdu da rade uspješne digitalne proizvode možemo pronaći u, primjerice, njihovom Stethoscopeu, alatu za istraživanje zadovoljstva i angažiranosti zaposlenika, i jedan od najbrže rastućih startupa. S druge strane, akvizicijom Shopycodea, tvrtke koja je svoju ekspertizu usmjerila na e-commerce, konkretno, Shopify rješenja, osnažena je i treća vertikala te se Builtt sastoji od stručnjaka nišno specijaliziranih upravo za ta tri područja u developmentu kako bi svojim partnerima mogli sa sigurnošću ponuditi najvišu kvalitetu usluge i outputa.

Pritom je bitno istaknuti kako svaka od navedenih vertikala sadrži sklop usluga koji klijentu osigurava full-service: strategiju, development, dizajn, skaliranje i podršku. To znači da, uz razvoj same infrasturkture webshopa, web stranice ili digitalnog proizvoda, klijent može očekivati strateški pristup cjelokupnom projektu koji ima smisla za njihov business, gotov output spreman za lansiranje, integraciju s alatima poput Google Analyticsa za praćenje rezultata te, naravno, podršku za optimizaciju tima, održavanje, te sveukupno jednostavan proces od početka do kraja projekta uz pomoć tima project managera i account managera.

Kako je nastalo ime Builtt?

Činjenica jest da osobe zaposlene u Digital Production unitu zaista grade nešto svakodnevno. Kombinirajući različita područja stručnosti, oni grade digitalna rješenja, a digitalna rješenja grade i unaprjeđuju business te priču njihovih klijenata.

U logotipu je nastavljeno korištenje istog elementa, a u digitalu je osnovna jedinica gradnje – piksel. Stoga logo ima istaknuti piksel kako bi naziv bio jasan i kroz verbalni izraz i kroz vizualni identitet.

Što to znači za Degordian?

Degordian nastavlja djelovati kao umbrella svim svojim podbrandovima. Builtt je tek prvi koji je dobio svoj podbranding, a u portfolio usluga još obuhvaća i employer branding, brand communication i performance marketing. Svaki od tih odjela, odnosno usluga, u budućnosti će dobiti vlastiti branding.

Time će svaki odjel dobiti svoje pozicioniranje i lakše se etablirati na regionalnom i  globalnom tržištu kao nišni ekspert u svom području, dok će Degordian kao njihov umbrella brand i dalje prenositi poruku kako je pristup njegovih podbrandova digital-frst, njihov cilj dovesti svaki business na viši nivo, a njihovi klijenti mogu dobiti 360 pristup i uslugu kroz međusobnu suradnju podbrandova, kao i dosad.