Degordian zaposlio TikTok stratega i osnažio svoj social media tim

Degordian je u 2023. godinu ušao s osvježenim i osnaženim Social Media odjelom – naime, timu se pridružuje TikTok Strategist Tomislav Rašković.

Degordian je osnovan 2009. godine pod imenom iStudio kao prva social media agencija u regiji. U gotovo 14 godina postojanja razvio se u jednu od vodećih digital-first agencija u regiji, koja svojim klijentima nudi čitav portfolio usluga iz područja marketinga, developmenta i employer brandinga. Uz to, social media management od prvog dana kreira i implementira strategije i kampanje za društvene mreže svojih klijenata. Kako bi održavao visoku razinu kvalitete, jedan je od zadataka social media management odjela i konstantno praćenje svjetskih trendova.

TikTok je društvena mreža koja je nedavno doživjela rapidan rast u popularnosti i broju korisnika, a Degordian je među svoje usluge vrlo brzo uvrstio i izradu strategija, kreiranje contenta te community management za ovu društvenu mrežu. Međutim, vrijeme je pokazalo kako TikTok nije prolazni trend, već društvena mreža čija popularnost i utjecaj nastavljaju rasti. Ne samo to, već TikTok postaje jedna od najčešće korištenih i među korisnicima najrelevantnijih društvenih mreža, na kojoj provode više vremena u odnosu na druge mreže i pritom traže savjete, educiraju se, istražuju proizvode i usluge te donose odluke o kupovini. Uz to, za velik broj Degordianovih klijenata već je otvoren TikTok kanal, kreiraju se strategije te vode profili i kreira sadržaj.

Upravo je zbog toga Degordian krajem 2022. godine odlučio osnažiti social media management odjel te dovesti osobu usko specijaliziranu upravo za TikTok. Na poziciju TikTok Strategista od prvog mjeseca ove godine u Degordian je došao Tomislav Rašković, koji je prethodno osnovao vlastitu kreativnu digitalnu agenciju Museit Network, koja služi povezivanju content kreatora i glazbenika za potrebe projekata na TikToku, a i sam je TikToker.

Ivana Lovrić, Social Media Strategist u Degordianu, objasnila je ovu odluku: TikTok je više od još jedne društvene mreže i zaslužuje posebnu pozornost, čega su sve svjesniji i naši klijenti. Kako bismo im ponudili najbolju kvalitetu, kao što smo to radili i do sada, važno nam je imati i posebno specijalizirane osobe – tu nastupa Tomislav. Cilj je klijentima ponuditi najbolja i najtrendy rješenja za njihove brandove i napraviti razliku na tržištu. Ne sumnjamo da dovođenjem TikTok Strategista činimo pravi korak na tom putu.

Tomislav će u Degordianu biti zadužen za izradu TikTok strategija, osmišljavanje kampanja, kreiranje contenta, izgradnju i osnaživanje communityja, analizu i reporting te optimizaciju; pratit će trendove, proaktivno predlagati aktivnosti za klijente i raditi na podizanju njihove social media prisutnosti na višu razinu. To će raditi u suradnji sa Social Media Strategisticom Ivanom Lovrić te drugim social media managerima koji su dio Degordianovog internacionalnog tima.