Duplići u Kataru

Opet nam je stiglo Svjetsko prvenstvo u rukometu kojega Hrvati dočekaju s gotovo jednakom radošću kao i onog u nogometu.

tele2-tekstOpet nam je stiglo Svjetsko prvenstvo u rukometu kojega Hrvati dočekaju s gotovo jednakom radošću kao i onog u nogometu. Tele2 je ponovno u ulozi sponzora, ali ovog puta zadatak je bio nešto drugačiji. Doslovno je glasio “želimo nešto drugačije”. Ovo se Svjetsko prvenstvo  odvija u Kataru, bogatoj pustinjskoj oazi, pa je agencija Bruketa&Žinić OM trebala nekako povezati i Katar i rukomet i hrvatsku reprezentaciju.

Kampanja je rađena na sasvim novom insightu (“Javi se” je ovaj put umirovljen), a taj je da svatko na svijetu ima svog duplića. Razlog je jednostavan – u ovoj ponudi Tele2 daje duplo svega na svaku tarifu. Igrom slučaja, naša dva najpoznatija rukometaša, Duvnjak i Vori, imaju svoje dupliće u Kataru. Ako to nije dovoljno da dva Katarčana instantno postanu najveći navijači hrvatske reprezentacije, ne zna se što jest.

Snimljen je TV spot s podsjetnikom: glavni spot nas uvodi u cijelu priču kako su duplići iz Katara saznali za “svoje” Hrvate, a podsjetnik ih prati u navijanju među hrvatskim navijačima. Tu su i novinski oglasi u kojima svjedočimo ponosnom susretu duplića s Arapskog i Balkanskog poluotoka.

U očekivanju najboljeg rezultata s ovog svjetskog prvenstva, odlično je znati da imamo (malu, ali srčanu) podršku iz Katara.

Bruketa&Žinić OM / Nikola Žinić, Davor Bruketa (kreativni direktori), Dunja Delač (art direktorica), Marko Matijašević, Vanja Činić (copywriteri), Damir Mazinjanin (dizajner), Svjetlana Vukić (account manager), Martina Brnić (account executive), Lucija Zvonar (account executive),  Radovan Radičević (DTP)

Saša Krivak (DTP)

Tele2 / Maja Čulig (head of marketing communications), Silvana Ban (brand i media manager), Helena Rister (BTL and online marketing supervisor), Sanela Đorđević (trade marketing supervisor), Kornela Penc (web content specialist)

Centralna jedinica (TV produkcija)

Miša Terzić (redatelj)

Media polis (medijska agencija) / Ingrita Zrinušić (account director)