EACA Care Awards 2014 poziv za prijave

22. siječnja 2014. godine u Bruxellesu, od strane The European Association of Communications Agencies (EACA), lansiran je službeni poziv za prijave za dodjelu nagrada: The EACA Care Awards 2014.

care awards22. siječnja 2014. godine u Bruxellesu, od strane The European Association of Communications Agencies (EACA), lansiran je službeni poziv za prijave za dodjelu nagrada: The EACA Care Awards 2014.

Navedene nagrade, Awards for European Social Marketing Campaigns,  prepoznaju izvrsnost u promoviranju brige za ljude, resurse i okolinu te su dio EACA-inog angažmana u promociji korporativno socijalne odgovornosti.

Prijave na EACA Care Awards 2014 su službeno otvorene do 4. travnja 2014. Obuhvaćene teme su javno zdravstvo, okoliš, održiva potrošnja, javna sigurnost, invaliditet, ljudska prava, diskriminacija, nasilje u obitelji, iskorištavanje djece (povreda prava djece), beskućništvo, edukacija i slične teme koje spadaju u današnju društvenu problematiku. Prijave su kategorizirane u četiri grupe: Neprofitne organizacije i nevladina tijela, Vladine udruge i povezane organizacije, Lokalni i regionalni organi vlasti te Korporacijsko upravljanje, koje dopušta poslovnim subjektima da sudjeluju s kampanjama koje promoviraju brigu za zajednicu, za sigurnost, za okoliš i za razvitak mladih.

Žiri čine članovi Europskog parlamenta, uz predsjednika gospodina Takkula, zajedno s agencijskim predstavnicima i interesnim grupama. Prijava na The Care Awards dodjeli nagrada predstavlja jedinstvenu priliku za predstavljanje korporativno socijalne odgovornosti važnoj političkoj publici. Glavna namjera ovogodišnje ceremonije je naglasiti specifične doprinose reklamne industrije društvu, selektirajući i nagrađujući najuspješnije kreativne kampanje u domeni socijalnog marketinga.

Objava pobjednika i dodjela nagrada te popratna ceremonija će se održati u Europskom parlamentu u Bruxellesu na jesen.

Odabrani pobjednici bit će uključeni u ACT Responsible online galeriju i kvalificirani za svjetsku turneju izložbi The ACT Responsible World Tour Exhibition.

Za prijavu i više informacija posjetite www.careawards.eu.

Više informacija o The European Association of Communications Agencies (EACA)

The European Association of Communications Agencies (EACA) je organizacija bazirana u Bruxellesu, čija je misija predstaviti sveobuhvatnu uslugu poslovnih komunikacija medijskih agencija i udruženja agencija u Europi. Njezin cilj je promocija poštenog i djelotvornog oglašavanja, visoko profesionalnih standarada i značaja doprinosa oglašavanja u slobodnoj tržišnoj ekonomiji, kao i poticanje bliskih kooperacija između agencija, oglašivača i medija u europskim oglašivačkim tijelima. Za više informacija posjetite www.eaca.eu.

Više informacija o ACT Responsible

Advertising Community Together (ACT) je neprofitna inicijativa koja promovira i inspirira odgovorno komuniciranje na održivosti, pravičnom razvoju i socijalnoj odgovornosti. Kroz jedinstvenu kolekciju, ACT Responsible prikazuje kako oglašivački profesionalci sa svih strana svijeta mogu koristiti njihov ključni talent – kreativnost – kao pozitivnu funkciju u obraćanju krucijalnim problemima današnjeg svijeta.  Svoju misiju promovira u svjetskim okvirima, kroz The Expo, jedinstvenu putujuću izložbu, preko konferencija, partnerstva medija i putem izvanredne i besplatne baze podataka reklamnih kampanja dostupnih na http://www.act-responsible.org.