EACA na EU radionici o oglašavanju i djeci

EACA je 6. studenoga 2014. sudjelovala u radionici Europske komisije na temu audiovizualnog oglašavanja prehrambenih proizvoda koji u sebi sadržavaju velike količine masnoće, šećera i soli (HFSS) te utjecaja oglašavanja spomenutih proizvoda na djecu.

unnamedEACA je 6. studenoga 2014. sudjelovala u radionici Europske komisije na temu audiovizualnog oglašavanja prehrambenih proizvoda koji u sebi sadržavaju velike količine masnoće, šećera i soli (HFSS) te utjecaja oglašavanja spomenutih proizvoda na djecu.

Radionica je nastavak prethodnih dviju održanih u prosincu 2009. i listopadu 2010. godine, a njihov osnovni cilj je olakšavanje razmjene stajališta i prakse između različitih stakeholdera. S obzirom da je radionica organizirana u okviru Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) – direktivama Komisije kojima se medijski servisi potiču na razvoj pravila upravljanja audiovizualnim oglašavanjem HFSS hrane za djecu, u središtu pozornosti ovogodišnje radionice bila je učinkovitost postojećih pravila i propisa upravljanja.

Sve prezentacije dostupne su na linku.