Erste superstudent najbolji rad studentskog natječaja IdejaXica

U sklopu nacionalnog festivala oglašavanja Dana komunikacija proglašeni su pobjednici studentskog natječaja IdejaXica.

4.Pobjednici IdejaXicaU sklopu nacionalnog festivala oglašavanja Dana komunikacija proglašeni su pobjednici studentskog natječaja IdejaXica. Na natječaj je pristiglo 35 radova, a pobjedničkim radom je proglašen projekt “Erste Superstudent” autora Sanje Cepulić, Lorne Batičić, Maje Dujlović, Ivan Kičinbaći i Dijane Najjar, studenata Ekonomskog i Grafičkog fakulteta iz Zagreba.

Zadatak ovogodišnjeg natječaja bio je osmišljavanje marketinške strategije repozicioniranja brenda za studente Erste Club klijenta Erste&Steiermärkische Bank d.d.. Prema odluci stručnog žirija, projekt „Erste Superstudent“ je na najbolji način odgovorio na potrebe studenata ponudom inovativnih usluga prilagođenih njihovom životnom stilu uz zabavnu komunikaciju s kojom se studenti mogu poistovjetiti. „Erste Superstudent“ je projekt koji „štedi“, „voli festivale“, „zdravo se hrani“, „visi na faceu“ i „noćna je ptica“ te je prilagođen studentima i njihovim potrebama.

Osim projekta Erste Superstudent, u finale natječaja ušli su projekti „Men in bank-upoznaj svoje nove bankare“ te „Beat studentskog bankarstva“, oba osmišljena od strane studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

“Natječaj IdejaXica nadmašio je sva naša očekivanja. Svi studenti, a posebno oni čiji su radovi ušli u finale oduševili su nas svojom kreativnošću, originalnim idejama i sposobnošću sagledavanja zadatka iz drugačije perspektive. Njihove inspirirativne ideje dokazale su nam da u mladim naraštajima leži velik potencijal te smo odlučili svim finalistima omogućiti praksu u našem odjelu marketinga, a ne samo pobjedničkom timu kako je prvotno bilo planirano. Na taj način im želimo pružiti prilku da steknu profesionalno iskustvo i ostave svoj prvi trag u svijetu marketinga”, izjavila je Nina Pentek, direktorica marketinga Erste&Steiermärkische banke.

Pobjednički rad „Erste Superstudent“ će biti u cijelosti ili djelomice realiziran i tržišno proveden od strane Erste banke, a studentima je dodijeljena nagrada u iznosu od 5000 kn na Diners kartici. Drugoplasirani rad je nagrađen s 4000 kn, a treće plasirani rad s 3000 kn na Diners kartici.